4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Đurković, Erčić, Blažičević i par Krapinec/Zlatar pobjednici 23. teniskog turnira šumara

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Državno prvenstvo u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije održano je prošlog vikenda na terenima Teniskoga kluba Vinkovci.

23. po redu druženje kolega na crvenim terenima okupilo je 56 igrača većinom zaposlenika Hrvatskih šuma, a u goste su im došli i šumari iz Slovenije i Srbije.

Igrači su bili podijeljeni u četiri kategorije: jakosna skupina A, jakosna skupina B, turnir dama i turnir parova. Igralo se po švicarskom sustavu bez ispadanja pa su se, nakon prvoga kola određenog ždrijebom, u svakom daljnjem susretali igrači s jednakim omjerom pobjeda i poraza.

Nakon žestokih dvodnevnih sportskih borbi, u jakosnoj skupini „A“ pobjedu je odnio Josip Đurković iz UŠP Vinkovci, Šumarija Ilok svladavši u finalu Željka Perković iz UŠP Vinkovci, RJ Šumatrans Vinkovci.

U jakosnoj skupini „B“ najboljim se pokazao Ješa Erčić iz Srbije koji je u finalu pobijedio Želimira Mihića UŠP Bjelovar.U kategoriji dama pobjednica je Marta Blažičević iz UŠP Požega pobjedom u finalu protiv Katje Konečnik iz Slovenije.

U turniru parova slavili su Dario Krapinec i Vedran Zlatar UŠP Koprivnica pobjedom u finalu nad Marinkom Kolakom i Dariom Ježikom iz UŠP Vinkovci.

Pobjednici po kategorijama osvojili su pehare i prigodne poklone koje im je uručio voditelj UŠP Vinkovci Krasnodar Sabljić.

Sponzor turnira bile su Hrvatske šume d.o.o. Zagreb – UŠP Vinkovci, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije Zagreb, Bjelin-Spačva d.o.o.Vinkovci, Bjelin-Otok d.o.o. Otok, Slavonija DI d.o.o. Slavonski brod, Uni Viridas d.o.o. Zagreb, Strizivojna hrast d.o.o. Strizivojna, Ilić-šumarstvo d.o.o. Vrbanja, Elda drvo d.o.o. Zagreb, Lipovljani lignum d.o.o. Lipovljani, Spin valis d.d. Požega, Šiška d.o.o. Štitar, Šišarka d.o.o. Županja, Peranović d.o.o. Dugo selo, Briliant d.o.o. Vinkovci.

Zadovoljni nastupom, druženjem i atmosferom na turniru, sudionici su potvrdili ponovni dolazak u Vinkovce na sportsko šumarsko druženje i dogodine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno