12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

E-upisi u prvi razred osnovne škole do 31. ožujka 2024.

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Počele su prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2024./2025. koje se provode elektronički putem Nacionalnog informacijskog sustava za upise u osnovne škole.

Tako ove godine roditelji prvi put podnose online zahtjev za upis djeteta u 1. razred osnovne škole, kao i za prijevremeni upis ili privremeno oslobađanje od upisa.

Prijave su počele 22. veljače, a roditelji prijavu za upis djeteta mogu podnijeti putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ sve do 31. ožujka.

U sustavu roditeljima su vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji mogu odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi kao što su izborni predmeti, produženi boravak i slično.


Roditelji imaju i mogućnost odabira žele li prijaviti dijete u školu kojoj ne pripada prema upisnom području, a u tom slučaju moraju i školi dostaviti pisani zahtjev za upis u drugu školu o čemu odluku donosi Učiteljsko vijeće škole.

Uz prijavu za redovni upis u 1. razred osnovne škole, roditelji do 31. ožujka mogu podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis, kao i zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

Roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal e-Građani, preko kojega se ulazi u sustav za elektroničke upise u osnovne škole, moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području i koja će prijavu za upis djeteta obaviti umjesto njih.

Recimo i to kako u sedam vinkovačkih osnovnih škola u školskoj godini 2023./2024. prvi razred pohađaju 302 prvašića. Najviše ih je, 63, u OŠ “Antun Gustav Matoš”, a najmanje, 15, u OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno