Vrlo posjećenu radionicu danas je u velikoj gradskoj vijećnici grada Vinkovaca organizirala Iva Crnaić, vlasnica salona za uljepšavanje i njegu kućnih ljubimaca “Happy dog” u Vinkovcima. Sponzori radionice su Pet Shop Amarilis i Grad Vinkovci, a u uvodnom dijelu gošća iz Osijeka Maša Riznić predstavila je Sklonište za napuštene i izgubljene životinje Udruge Pobjede. U nastavku Iva Crnaić održala je predavanje o pravilnoj brizi o kućnim ljubimcima.

“Cilj nam je educirati građane o što boljoj skrbi o njihovim ljubimcima. Riječ je o kompletnoj njezi kućnih ljubimaca od samoga dolaska ljubimca u dom, kupanja, češljanja, hranjenja, zdrave prehrane, kastracije do prepoznavanja simptoma nekih bolesti koje mogu biti opasne po život našeg ljubimca. Znači, želimo educirati vlasnike kako su ljudi najvažniji faktor u prepoznavanju simptoma nekih bolesti koje ranim otkrivanjem znače izliječenje”, istaknula je Iva Crnaić.

Osim brige o zdravlju pasa važna je biriga o njihovom izgledu gdje postoji ono što vlasnici mogu i sami odraditi, ali i ono gdje bi trebali potražiti uslugu profesionalca. “Najvažnije od svega je voditi brigu o krznu svog ljubimca. Znači, svakodnevno češljanje, raščešljavanje dlake, kao i paziti na to kako pravilno kupati svog ljubimca, koji su pravi šamponi i sve ostalo. Kada je o šišanju riječ to bi ipak trebalo prepustiti nekome tko je u tome stručan. Iz iskustva u našem salonu mogu reći kako građani Vinkovaca stvarno vode brigu o svojim ljubimcima, a vjerojatno je to zbog samog suživota jer su ljubimci počeli živjeti s nama u stanovima i kućama”, istaknula je Iva Crnaić.