28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

EKV: Spotom za akustičnu verziju pjesme “Ti si sav moj bol” otvoren službeni YouTube kanal benda

Više od autora

- vl promo-

Nakon što je vrijeme pokazalo da je umjetnički rad Milana Mladenovića postao sastavni dio kulturne regionalne baštine i da je utkan u DNK mnogih generacija, Zadužbina Milana Mladenovića kao jednu od osnovnih misija ima čuvanje uspomena kako na ovog velikog umjetnika, tako i njegove osobne i autorske ostavštine. Stoga je, poslije reizdanja albuma “Angel’s Breath”, spotova za “Crv” i “Metak” te dokumentarnog filma “Praia do Ventu Eternu”, u produkciji Zadužbine predstavljen novi spot, odnosno službeni lyric video za pjesmu “Ti si sav moj bol”. Akustična verzija pjesme dostupna je na svim glazbenim platformama.

Upravo predstavljena verzija pjesme nastala je u Skoplju 1992. godine, a sada je dobila spot u suradnji s timom koji čine Jana Oršolić, Darko Arsić i Igor Oršolić.

Rad na ovom spotu za mene je bio uzbudljivo introspektivno iskustvo. Unplugged verzija koja je sada prvi put pred nama, 30 godina poslije originalnog izvođenja, donijela mi je dobro poznatu pjesmu na sasvim novi način, dublji, intenzivniji, intimniji. Iznimno sam zahvalna Zadužbini na povjerenju koje mi je pružila dajući mi priliku da ovaj dirljivi glazbeno emotivni dragulj na svoj način pretvorim u igru suvremene kaligrafije, kaže Jana Oršolić, autorica spota, dizajnerica i edukatorica.

Spot za pjesmu “Ti si sav moj bol” najavljuje album “EKV Unplugged Skopje 1992” kojeg čine snimke s koncerta održanog krajem studenog 1992. godine u televizijskom studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje po Makedoniji kojom je promoviran album “Dum Dum”.

I koncert i snimka su posebni, jer Ekatarina Velika u kompletnom sastavu nikada nije svirala akustične koncerte.

Album će biti objavljen na digitalnim platformama 7. listopada pod Universal Music etiketom, a za nekoliko mjeseci bit će dostupno i fizičko izdanje.

Objavljivanje lyric videa “Ti si sav moj bol” ujedno označava i pokretanje YouTube kanala Ekatarina Velika Official. Ideja je da se na jednom mjestu objavljuju remasterizirani i restaurirani video materijali i koncerti, kao i EKV VHS arhiva koju Zadužbina Milana Mladenovića posjeduje i svakodnevno marljivo prikuplja.

Trenutno na YouTube nebu vlada kaos kada je EKV u pitanju. Bio bi red da jedan ovako značajan bend konačno dobije svoj službeni kanal kako bi poklonici njihove glazbe na jednom mjestu imali pristup svemu što je ostalo iza njih, kažu iz Zadužbine, zadovoljni što će i ovaj dio glazbene povijesti napokon biti službeno plasiran na ovoj digitalnoj platformi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno