27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Festival policijske prevencije u Tovarniku

Više od autora

- vl promo-

U okviru Tovarničkog jesenskog festivala PU vukovarsko-srijemska sveobuhvatno je razveselila mještane i goste tako što je upriličila promotivne, interesantne, vesele ali nadasve edukativne sadržaje.

Na izložbenom prostoru istaknula je i posjetiteljima prikazala sofisticiranu opremu koju koristi u svakodnevnom poslu, a ponajviše s ciljem očuvanja sigurnosti građana. Među njima broji nekoliko raznovrsnih uređaja za noćno promatranje područja, bespilotne letjelice, balističkih prsluka i kaciga, a mnogima je najposjećeniji bio automobil „Polaris“, kojeg koristi u najzahtjevnijim opservacijama terena.

Vjerujemo da smo s velikom pozornošću promovirali projekte „Manje oružja-manje tragedija“, „Nasilje i mladi“ a upozorili smo posjetitelje o suzbijanju štetnog korištenja interneta, prevara osoba i pravilnog korištenja autosjedalica”, poručuju policijski službenici.


Naravno, najveselije je bilo u edukativnom, druženju s kandidatima „pijanih naočala“ te su svi puno naučili i poručili da alkoholu nema mjesta dok ste vozač,  jer –  ne ovisnosti   – potrebno je staviti na pijedestal.

Podijelili su promotivne šilt kape i reflektirajuće prsluke jer su sigurnost i zdravlje vrijedni projekti „Nacionalnog projekta za sigurnost cestovnog prometa“ i  „Poštujte naše znakove“ koji su u tim sferama nepresušni te će ih stoga dalje vjerno i predano primijenjivati.

Zahvaljujući Općini Tovarnik, kao i članovima Vijeća za prevenciju kriminaliteta Srijem, uveličali su nezaboravan susret te su u druženjima s posjetiteljima  „pokupili“ samo pozitivne dojmove.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno