27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Festival znanosti 2018.

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr


U Hrvatskoj je i ove godine započeo Festival znanosti koji će biti održan od 16. do 21. travnja 2018. u 23 hrvatska grada. Ovogodišnja tema festivala su otkrića i kako ona mijenjaju naše vidike i svjetonazore, a cilj je popularizirati znanost i znanstvenike. Manifestacija je namijenjena učenicima, studentima i ostalim građanima kako bi im se približila znanost kao osnovni pokretač tehnološkoga napretka kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Kontinuirano se organizira od 2003., a ove godine donosi više od 600 besplatnih događanja posvećenih otkrićima u znanosti. U petak, 20. travnja, Festival znanosti dolazi i u Vinkovce. Organizirano je ukupno 27 događanja koja će biti održana u učionicama Tehničke škole Ruđera Boškovića. Osim predavanja, posjetitelji će moći vidjeti i razne izložbe i instalacije te sudjelovati u radionicama i debatama.

Cijeli program koji će biti održan u Vinkovcima možete pronaći na linku: http://www.festivalznanosti.hr/2018/grad/vinkovci/2018-04-20 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno