U organizaciji HPSIO i Plivačkog kluba “Natator” Zagreb 28. travnja održano je 11. međunarodno paraplivačko natjecanje – Zagreb Open i 1. otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske na 50 metarskom bazenu “Svetice” u paraplivanju, na kojem je nastupilo preko 160 natjecatelja iz 6 zemalja EU, što govori o težini ovog natjecanja.

Plivač PK „Barutana“ Vinkovci Filip Lalić osvojio je 3. mjesto, brončanu medalju, u disciplini 50 metara leđno. Broncu je uzeo u općoj kategoriji od 12 plivača, a u svojoj klasifikacijskoj dijagnozi S14 bio je najbolji na ovom natjecanju.

Nastupio je također i u disciplini 50 metara slobodno i zauzeo 61. mjesto od 103 natjecatelja, disciplini 100 metara slobodno i zauzeo 7. mjesto od 7 natjecatelja te disciplini 100 metara leđno i zauzeo 15. mjesto od 39 natjecatelja.

Vinkovčanin Filip Lalić išao je na natjecanje u ime svoga kluba, a pod vodstvom trenera Maria Keškića, prof., predsjednika kluba. Ovaj vinkovački klub, inače, prvi je pokrenuo u gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji plivanje za osobe s invaliditetom još od 2013. godine i iz njega su potekli sve plivačice i plivači koji se natječu u paraplivanju zadnjih godina.