-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Filipu Mariću prvo mjesto u konkurenciji plavih pojaseva

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Proteklog vikenda, točnije u subotu, 6. travnja članovi kluba brazilske jiu jitse Vinkovci nastupili su na BJJ East European Open Championship 2019 u Sarajevu. Radi se o jednom od najvećih turnira u brazilskoj jiu jitsu u regiji sa preko 270 natjecatelja. Popularne vinkovačke Rode nastupile su u sastavu: Filip Marić, Ivan i Matej Gajčević, Marko Kovačević i Goran Tadić.

Filip Marić nastupio u seniorima, iako mu je tek 16 godina i ostvario sjajan rezultat. Prvo mjesto u konkurenciji plavih pojaseva -70kg i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji. Filip je najsjajnija zvijezda kluba već dobro poznata figura u grappling krugovima.

Goran Tadić je u nekoliko odličnih nastupa uzeo srebro u konkurenciji bijelih pojaseva preko 100kg, zlato mu je pobjeglo tek na sudačku odluku. Ivan Gajčević oduševio je u kategoriji do 88kg, kroz 4 vrlo atraktivne borbe zapeo je u polufinalu i uzeo broncu.

Rode tako nastavljaju sjajan niz nastupa na regionalnim i međunarodnim natjecanjima. Tijekom posljednih 16 mjeseci skupili su 35 odličja, u veljači ove godine su na Prvenstvu Hrvatske u grapplingu u Zagrebu postali najuspješniji klub natjecanja, a u siječnju su nastupili na IBJJF Europskom prvenstvu u Lisabonu.

“Jako sam ponosan na momke. Opet su sjajno odradili turnir. Mi smo sportski kolektiv koji nosi ime grada Vinkovaca i konstantno postiže sjajne rezultate. Vrijeme je da se naš rad prepozna, jer nam postaje teško samostalno financirati sva putovanja, stoga pozivam potencijalne sponzore s vinkovačkog područja da nam pomognu. Teška su vremena, ali ovako sjajni sportaši to trebaju najmanje osjetiti i u takve trebamo ulagati. Zadržimo ih tu u Slavoniji prije nego se i oni ne odluče na odlazak.” ističe trener vinkovačkih “Roda” Miro Erkapić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno