Foto: Anja Mergeduš
Zagrebački sastav, Fire in Cairo, predstavlja novi singl “Spin My Mind” kojega prati i videospot. Fire in Cairo je četveročlani indie garage rock sastav. Karakteriziraju ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uvjerljiva scenska i vokalna izvedba cijelog benda. Radi se o suvremenom rock zvuku obilježenim jasnim autorskim pečatom.
Dubravko Jagatić (Nacional), u svojoj je recenziji njihovog prvog albuma, zabilježio sljedeću misao: “Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena posljednjih dvadesetak godina, zagrebačka četvorka Fire In Cairo uspjela je upiti i dodati autorski potpis. Njihove su pjesme pitke, zabavne, plesne i skladateljski i aranžerski nadmoćne.”
Spomenuti album sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, te je cijeli proces snimanja i produciranja obavio Matej Gobec, učenik Steve Albinija i trenutni producent Laibacha. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regije ali i ostatka svijeta, a dostupan je na svim mogućim platformama za dijeljenje glazbe.
Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regiji i Europi, te su prije trenutne krizne situacije u planu bile turneje po Španjolskoj, Portugalu i Italiji. Bitno je zabilježiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mjesto na Banjalučkom Demofestu.
Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu “notu” u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.
“Spin My Mind” je posljednji singl njihovog prvog albuma, prije prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala, ili kako kažu novog poglavlja u životu benda. U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imat će mnogo toga za ponuditi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj band, jedan od sastavnica zagrebačke i hrvatske rock scene, kojeg zasigurno čeka mnogo stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili.
YouTube | Facebook | Bandcamp | Instagram