11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Frank Turner je objavio novi album koji nosi naslov Be More Kind

Više od autora

- vl promo-Britanski folk-rock kantautor i miljenih hrvatske publike – Frank Turner, predstavlja novi studijski album ‘Be More Kind’! Izdanje je predstavljeno 4. svibnja, a hrvatskoj je publici dostupno putem Deezer i Google Play digitalnih glazbeni platformi.

Novo izdanje donosi ukupno 13 novih pjesama, među kojima su i najavne ‘1933’, ‘Blackout’, ‘Make America Great Again’… te aktualni singl ‘Little Changes’, za koji je na dan objave albuma predstavljen i prateći videospot.

Objavu svog sedmog studijskog izdanja Frank Turner je najavio svega nekoliko mjeseci nakon objave retrospektivne kompilacije ‘Songbook’. ‘Htio sam istupiti iz svoje zone komfora i pokušati napraviti nešto drugačije’ otkriva 36-godišnji glazbenik o novom izdanju. Stoga ne čudi kako već na prvo slušanje ‘Be More Kind’ zvuči ponešto drugačije od prethodnog studijskog albuma ‘Positive Songs For Negative People’.

Produkciju albuma potpisuju Austin Jenkins i Joshua Block, nekadašnji članovi skupine White Denim te Charlie Hugall (Florence + The Machine, Halsey, Fickle Friends…). Pjesme su nastajale u periodu od sedam mjeseci, što je Franku, kako i sam otkriva, dalo dovoljno vremena da ih preokrene naglavačke te se detaljno poigrava sa zvukom i dinamikom svake pjesme.

Naslov izdanja inspiriran je pjesmom Clivea Jamesa, ‘Leçons Des Ténèbres’. ‘Kada sam se prvi put susreo sa stihovima te pjesme, u potpunosti su me uništili. Stariji i mudriji ljudi često znaju reći kako na kraju nečijeg životnog puta na vidjelo najviše izlazi kako ste se odnosili prema ljudima oko sebe. U modernom svijetu upravo je to lekcija koju svi trebamo naučiti, uključujući i mene – da budemo dobre osobe!’, zaključuje Frank.

Turner se trenutno nalazi na velikoj svjetskoj turneji, koja uključuje 120 koncertnih datuma diljem Europe, SAD-a i Kanade, Australije i Novog Zelanda… Najbliže našim prostorima nastupit će krajem listopada ove godine, u Beču (26.10.), Grazu (27.10.) i Budimpešti (31.10.).


Be More Kind – popis pjesama:
 1. Don’t Worry
 2. 1933
 3. Little Changes
 4. Be More Kind
 5. Make America Great Again
 6. Going Nowhere
 7. Brave Face
 8. There She Is
 9. 21st Century Survival Blues
 10. Blackout
 11. Common Ground
 12. The Lifeboat
 13. Get It Right

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno