Jedan od najpopularnijih predstavnika aktualne britanske alternativne struje i u ovoj godini nastavlja iznimno produktivan niz novih izdanja. Nakon što se njegov odlično prihvaćen album “Be More Kind” našao pri samom vrhu najslušanijih u Ujedinjenom Kraljevstvu, stigao je EP Don’t Worry.

Time je obilježen početak niza koncerata po Ujedinjenom Kraljevstvu, a talentirani glazbenik će ih održati u sklopu Be More Kind turneje čiji će vrhunac biti nastup u spektakularnoj dvorani Alexandra Palace u Londonu. Naziv izdanja inspiriran je istoimenom pjesmom koja se našla i na Turnerovom prošlogodišnjem albumu, te za koju je prije nekoliko dana predstavljen i spot.

Uz već spomenutu “Don’t Worry”, najnovije Frankovo izdanje na istom mjestu okuplja potpuno novu “Bar Staff”, dirljivu “How It Began” i  minimalističku verziju poletne “Little Changes”. Potonja je snimljena s kanadskim zborom Choir! Choir! Choir!, koji je medijsku pažnju zadobio 2016. godine zahvaljujući izvedbi legendarne pjesme za koju je zaslužan neponovljivi David Bowie – “Space Oddity”.

Turner je u dosadašnjem dijelu turneje nastupao pred više od 200 tisuća obožavatelja, a hrvatska će ga publika imati priliku poslušati uživo na nadolazećem izdanju INmusic festivala. Ovu će godinu obilježiti i objava njegovih iščekivanih memoara “Try This At Home”, a još jedan od vrhunaca bit će i održavanje trećeg izdanja njegovog Lost Evenings festivala u House of Blues dvorani u Bostonu.