5 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Generacija ’73. Tehničke škole proslavila 50 godina mature 4.a

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Čak pola stoljeća prošlo je od izlaska iz srednjoškolskih klupa maturanata 4.a razreda, generacije koja je Tehničku školu Ruđera Boškovića u Vinkovcima završila davne 1973. godine.

Tadašnjih 28 učenika među kojima su bile i dvije dame, razredništvom je vodio prof. Miroslav Johler koji je tada predavao hrvatski, njemački i ruski jezik.

Zanimljivo, predsjednik razreda tijekom četverogodišnjeg razdoblja cijelo vrijeme bio je Josip Peći, čovjek koji je u Vinkovcima traga ostavio posebno ratnih 90.-tih.

Na okrugloj obljetnici okupilo se 12 maturanata, a u školi ih je dočekao jedan od rijetkih živućih profesora iz tog vremena, legendarni Josip Petrinović Joka.


Uspješnost generacije svjedoči i veliki broj pojedinaca koji je završio visoko obrazovanje, a među kojima je i bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je, eto za zapis, bio vinkovački učenik.

Okupljeni u njima zapravo novoj školi, prigodu su iskoristili za fotografiranje, a druženje nastavili prepričavanjem anegdota iz srednjoškolskih dana uz zajedničku večeru.

Želimo im od srca barem još pola takvih zajedničkih obljetnica!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno