11 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Goran Meštrović: U posljednjih 2-3 godine nema velikog egzodusa

Više od autora

- vl promo-

Nakon senzacionalne pobijede kadeta Cibalije protiv Dinama koja je odjeknula u cjelokupnoj javnosti uslijedio je novi težak ispit – slavonski derbi protiv Osijeka koji je spremno dočekao kiks Modrih kako bi preuzeo vodeću poziciju u kadetskom prvenstvu.

Nažalost, mladi Nebeskoplavi nisu uspjeli ostvariti još jedan sjajan podvig te su upisali domaći poraz u derbiju. O samoj utakmici protiv Dinama, ali radu Škole nogometa razgovarali samo s Goranom Meštrovićem, voditeljem omladinskog pogona HNK Cibalia. Ističe kako rijetko tko dobije Dinamo u Zagrebu te da mi to nismo napravili odavno, a u mlađim kategorijama do sada nismo niti jednom uspjeli pobijediti Modre.

„Još je veći problem što nas je otišlo 13-14, a ostali su bili ili ozljeđeni ili kartonirani ili bolesni. Znali smo što nas čeka, ali nogomet je zanimljiva stvar. Mi smo se branili i uspjeli obraniti te na kraju krajeva postigli dva gola i na iznenađenje, ne samo vinkovačke, nego cjelokupne hrvatske javnosti u tom godištu uspjeli dobiti Dinamo”, ističe Meštrović.

Kako smo ranije naveli, nakon Dinama se trebalo okrenuti Osijeku, ogledu koji uvijek privlači pozornost i koji uvijek donosi zanimljive utakmice. Niti ovoga puta nije bilo drugačije.

„Prvo poluvrijeme Osijek je bio dominantniji i bolji, vodili su 1:0, a drugo poluvrijeme smo mi stisnuli, međutim, nismo uspjeli realizirat šanse i polušanse koje smo stvorili i na kraju kada smo se otvorili u posljednjoj minuti primamo 2. gol i nažalost, moram reći, zasluženo smo izgubili. Borili smo se i nemam niti jedne riječi pritužbe na ijednog momka, pokušali smo, nije išlo i to je to,” analizira voditelj Škole nogometa.

Što se tiče rezultat pionira i kadeta, Meštrović ne krije zadovoljstvo iako je moglo bolje kako i sam ističe. Kadeti su trenutno 6. na ljestvici što je veliki iskorak s obzirom na to da su prošle sezone bili posljednji s ukupno 13 osvojenih bodova.

„Najvažnije da momci vjeruju samo u sebe, da vide da mogu igrati sa svima, a rezultat će biti kakav bude. Nekada nezasluženo pobijediš, a nekada nezasluženo izgubiš”, navodi Goran.


Posljednjih nekoliko godina puno se govorilo o egzodusu djece, no sada je stanje drugačije. Meštrović kaže kako u posljednjih 2 do 3 godine nema egzodusa te da se ne sjeća kada je posljednji put bilo toliko puno djece, bez obzira na uvjete, jer u kompletnoj Školi ima 260 dječaka, od najmlađih do juniora.

Inače, odlazak mladih igrača bio je izražen kod godišta 2000. do 2003./4. od kojega je ogroman broj djece napustio kluba.

“Što se tiče dolazaka mi uspijemo privući djecu jer ipak igramo prvu ligu. Doveli smo 5-6 igrača iz Bosne, 2006. godište, koji su nositelji igre sada i kadeta, iako su ulazni, doveli smo najboljeg strijelca iz Hypo limača iz Osijeka što se rijetko događalo da mi možemo dovest”, ističe šef omladinskog pogona Cibalije.

Dodaje kako klub djeci ne može ponuditi ništa specijalno, osim rada, igranja i dokazivanja u prvoj ligi te se nada kako će i dalje uspjeti privlačiti djecu u Cibaliju jer karijeru mogu napraviti i ovdje, a ne samo u Osijeku s obzirom na to da igraju isti rang natjecanja. Što se tiče juniora, Meštrović ne skriva ambcije i govori kako je cilj s njima ući u kvalifikacije za prvu ligu, ali i dodaje kako Cibalia svake godine mora s juniorima napadati prvu ligu.

Zaključno, stanje u Omladinskoj školi, prema riječima Gorana Meštrovića, je bolje nego prije i možemo se samo nadati kako će napredak biti sve veći. Želimo vjerovati da će i juniori zaigrati prvu ligu, ali i ono najvažnije, da će djeca u Cibaliji jednoga dana dobiti bolje uvjete od onoga što sada imaju. Trenutno jteku mirne vode u omladinskoj školi, no pitanje je kada će se ponovno uzburkati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno