2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Gotovo cijeli državni vrh nazočio proslavi Dana grada Vukovara

Više od autora

- vl promo-Građani Vukovara danas slave Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova kojim povodom je u Vukovaru boravio gotovo cijeli državni vrh na čelu s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata državna i druga izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće, a potom su nazočili svetoj misi u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova nakon koje su svečano otvorili Franjevački samostan Vukovar.

U Hrvatskom domu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije Tomislav Petric uručili ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu “Poziva za razvoj poduzetništva grada Vukovara” koji je pokrenut kao dio “Programa za integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima” korisnicima: Tonet d.o.o., Dental-Ant d.o.o., Horus Consulting d.o.o., Ugostiteljsko – trgovački obrt “032”, Rasnek d.o.o., Zadruga Horus, Zajednički ugostiteljski obrt “Đani”.

Tijekom boravka u Vukovaru Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s mladima u Muzeju grada Vukovara, a potom i s vukovarskim poduzetnicima u Poduzetničkoj zoni.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je Luku Vukovar, Studentski dom “Leopold” te Muzej vučedolske kulture kao i vukovarski Vodotoranj čija je rekonstrukcija u tijeku.

Na sjednici Vlade održanoj u četvrtak usvojen je Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Grada Vukovara za razdoblje 2019. – 2022. godine težak gotovo 1,5 milijarde kuna.

Riječ je o 33 projekta vodno – komunalne, elektroenergetske, cestovne i željezničke infrastrukture, ukupne vrijednosti 1.093.036.389,08 kuna, te 26 projekata ukupne vrijednosti 347.323.911,05 kuna koji se odnose na projekte iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, odnosno Gospodarski i socijalni razvitak Grada Vukovara, te Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima – Grad Vukovar i Strateški projekt “Arheološki park Vučedol”.

Također je donesena i odluka da se Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara osigura dodatnih 20 milijuna kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno