33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Grad počeo isplatu naknade od 1000 kuna za učenike 1. razreda srednjih škola

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Na račune roditelja i skrbnika počele su sjedati naknade u visini 1000 kuna učenike prvih razreda srednjih škola.

Grad Vinkovci osigurao je za ovu namjenu 350 000 kuna za 305 školaraca.

Ova praksa gradske uprave u provedbi je od 2018. godine, a podrazumijeva i isplatu po 1000 kuna jednokratne naknade za svakog polaznika prvog razreda osnovne škole. Tako je i ove godine za tu svrhu osigurano 350.000 kuna, a prijavljeno je ukupno 295 učenika, doznajemo iz Upravnog odjela društvenih djelatnosti. Isplate, najavljuju, također kreću ovih dana.

Podsjetimo, svim ostalim osnovnoškolcima Grad sufinancira kupnju radnih bilježnica i ostalog radnog materijala podjelom novčanih bonova u protuvrijednosti 500 kn, a koji se, uobičajeno već, realiziraju u knjižarama na području grada Vinkovaca. Vaučeri se svake godine podijele pri dodjeli svjedodžbi na kraju školske godine, za sljedeću školsku godinu. Za ovu je školsku godinu dodijeljeno 2.454 novčana bona što ukupne vrijednosti 1.227,000 kn.Kada je riječ o srednjoškolcima, također, pomoć stiže u vidu isplate jednokratne novčane naknade u iznosu 1.000 kn za svakog upisnika prvog razreda srednje škole. I za ovu namjenu u proračunu je osigurano 350.000 kuna, a stiglo ukupno prijava za 305 učenika koji imaju prebivalište u Vinkovcima.

“Kad su u pitanju naši srednjoškolci osiguravamo im i besplatan gradski prijevoz za vrijeme trajanja nastave. U rujnu je raspisani i natječaj za učeničke stipendije. Osnovni je uvjet bio najmanje 4,5 prosjek ocjena, s time da je natječaj imao naglašenu socijalnu komponentu, ” podsjeća pročelnica Andrea Vinković.

Stipendija se dodjeljuje za jednu školsku godinu u iznosu 3.000 kuna, a isplaćuje se tijekom školske godine. Imena dobitnika poznata su od srijede i mogu se pronaći na stranicama Grada. Pa provjerite odmah jeste li gradski stipendisti. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno