1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Grad Vinkovci: Dodijeljena 61 stipendija srednjoškolcima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradonačelnik grada Vinkovaca objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na područja grada Vinkovaca za školsku godinu 2020./2021., temeljem kojega je utvrđena redoslijedna lista podnositelja zahtjeva za dodjelu učeničkih stipendija za školsku godinu 2020./2021.
Ovo je, inače, tek  druga godina u kojoj se dodjeljuju stipendije srednjoškolskim učenicima, a pravo na dodjelu gradskih stipendija imali su učenici koji udovoljavaju sljedećim uvjetima: da su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području grada Vinkovaca, da prosjek ocjena za prethodni razred srednje škole iznosi najmanje 4,50 te da ne ostvaruju pravo na stipendiju drugog subjekta.
U školskoj godini 2020./2021. podijeljena je 61  gradska stipendija redovitim učenicima srednjoškolskih obrazovnih programa od II. do V. razreda. Ukupan iznos stipendije je 3.000 kuna, a isplaćivat će se kroz mjesečne obroke do kraja školske godine.
Kriteriji temeljem kojih  se vršilo  bodovanje pristiglih zahtjeva za dodjelu učeničkih stipendija su sljedeći: uspjeh u učenju, uspjeh na natjecanjima znanja, ostale posebnosti u kućanstvu podnositelja, prihodovni kriteriji po članu kućanstva.
“Iako je planirano da se podijeli ukupno 60 stipendija ove smo godine podijelili jednu stipendiju više zato što imamo učenike koji po osnovnim kriterijima ostvaruju isti broj bodova, a  primjenom dodatnih kriterija, koji su propisani upravo u ovakvim situacijama, također ostvaruju jednak broj bodova”, ističe Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti.
Ove su stipendije, napominje, zapravo jedna od sastavnica projekta Grada „Vinkovačka obitelj“. Zamišljene su kao potpora obiteljima, a ujedno i svojevrsna nagrada djeci. U kriterijima naglasak je stavljen upravo na socijalne elemente kao što su, primjerice, obitelji s većim brojem djece te prihodovna strana kućanstva.
“Kada je u pitanju izvrsnost učenika imamo svake godine Javni poziv koji se upućuje i osnovnim i srednjim školama kako bi se podijelile novčane potpore  učenicima i mentorima  koji su ostvarili neko od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, ali i sudjelovali bez obzira na ostvarene rezultate”, ističe Andrea Vinković.
Popis kandidata koji su  ostvarili  pravo na stipendiju objavljen je na web stranici Grada, a  svaki od učenika ima pravo uvida u ukupnu redoslijednu listu kandidata dolaskom u Gradsku upravu, Upravni odjel društvenih djelatnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno