Kako bi izašli ususret vlasnicima pasa u financijskom smislu te time u što većoj mjeri prevenirali pojavu pasa lutalica bez čipa bez kojega se ne može pronaći vlasnik, Grad Vinkovci i u 2019. godini financirat će mikročipiranje, a ujedno i cijepljenje pasa koji do sada nisu mikročipirani što znači kako se, kao i do sada, financiranje neće odobriti samo za cijepljenje pasa.

U Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada ističu i kako je u tijeku postupak kontrole cijepljenja i mikročipiranja pasa na području grada Vinkovaca uz napomenu kako je obveza mikročipiranja pasa propisana člankom 45. Zakona o veterinarstvu, dok je obveza kontrole mikročipiranja propisana člankom 94. Zakona o zaštiti životinja.

Mikročipiranje i cijepljenje pasa obavlja se u veterinarskim ustanovama, a vlasnici pasa dužni su omogućiti djelatnicima veterinarskih ustanova uvid u dokumentaciju koja je potrebna radi izvršenja cijepljenja i mikročipiranja.

“Pozivamo sve vlasnike pasa, da odgovorno postupaju prema svojim kućnim ljubimcima te da, radi izbjegavanja visokih novčanih kazni, odvedu psa na mikročipiranje i cijepljenje”, poručuju iz gradske Uprave.

Za dodatne upite Vinkovčani se mogu obratiti na broj telefona: 032/ 337 214 – Upravni odjel komunalnog gospodarstva i uređenja grada