Kontaktirajte nas

Aktualno

Grad Vinkovci: Preko 5 milijuna kuna za bolju kvalitetu života Vinkovčana

Objavljeno

-

Tijekom 2018. i 2019. godini, izvjestili su iz vinkovačke gradske Uprave, Grad je aktivno ulagao u podizanje kvalitete života stanovništva Vinkovaca kroz unapređenje komunalne i društvene infrastrukture.

Uređeno šest dječjih igrališta

U studenom 2018. godine, ističe se, završeno je najveće i najmodernije igralište u Vinkovcima u ulici A. Starčevića (kod nebodera) površine 700 m2 koje je opremljeno s 8 igrala, gumiranom podlogom, te je postavljena pametna solarna klupa, video nadzor i urbana oprema. Ukupna vrijednost projekta jest 584.553,98 kn, te je 286.431,45 kn osigurano kroz Program podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Zbog velike posjećenosti te pozitivnih povratnih informacija i od roditelja i od djece, ovo je igralište je bilo samo prvo u nizu od 6 igrališta koje je Grad obnovio do ožujka 2019. Ostalih 5 igrališta ukupno čine 682 m2 i to na lokacijama: ulica Kneza Domagoja, ulica V. Nazora, ulica Ljudevita Posavskog, Školska ulica i Nuštarska ulica. Sva igrališta su opremljena gumiranom podlogom i igralima izrađenima u skladu s suvremenim normama.

Modernizacija javne rasvjete

U svrhu zadovoljenja svih Zakona o svjetlosnom onečišćenju, ističe se, Grad Vinkovci je modernizirao javnu rasvjetu ugradnjom 1269 novih energetski učinkovitijih svjetiljki na stupovima javne rasvjete na području grada Vinkovaca. Ukupna vrijednost opremanja ovih 5 igrališta i modernizacije LED rasvjete iznosi gotovo 2.000.000,00 kuna, od kojih je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo provedbu projekta u ukupnoj vrijednosti 1.000.000,00 kn. Također, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinanciralo je modernizaciju javne rasvjete s 382.000,00 kn.

Implementacijom suvremenih LED rješenja i obnovom dječjih igrališta Grad Vinkovci se trudi povećati ambijentalnu ugodu lokalnom stanovništvu i pridonosi ljepšem izgledu grada, promicanju ekološke svijesti građana, te samim time postaje privlačniji za turiste.

Obnova kuglane i Buba bar

Osim ulaganja u javne površine, ističe se, Grad Vinkovci je tijekom 2018. i 2019. proveo projekt „Nastavak obnove objekta za razvoj novih socijalnih usluga i sadržaja za mlade“, odnosno obnovu kuglane u Dugoj ulici. Ukupna vrijednost projekta iznosi 713.447,53 kune, što je utrošeno na novu stolariju u kuglani, krov, izolaciju, spuštene stropove, soboslikarske obrade te plinske i električne instalacije. Obnova kuglane odvijala se po fazama, te je do sada vrijednost realizirane cjelokupne investicije 2.489.228,63 kune. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je obnovu kuglane tijekom 2017. i 2018. godine u ukupnom iznosu od 1.340.000,00 kuna kroz Program podrške regionalnom razvoju, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Vinkovci.

Dodatna vrijednost cjelokupnom projektu obnove kuglane jest otvaranje Buba bara u kojem će biti zaposlene osobe s invaliditetom čime će Grad Vinkovci biti primjer poticanja uspješnog primjera društvenog poduzetništva.

Aktualno

HZJZ: Nova pravila samoizolacije za djecu

Objavljeno

-

Napisao/la

    82 pregleda
Arhiva

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus, od toga 13 i pol tisuća školaraca zbog čega su najavljene nove mjere, potvrdila je to za HRT  zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin. 

“Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena. Preporuka je da se sva djeca u dobi od pet i više godina cijepe. Svoj djeci preporučujemo cijepljenje i da prime dvije doze. Tu ćemo novost danas objaviti”, najavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ovo je već druga školska godina s uputom da se o online nastavi odlučuje na nivou svake škole pojedinačno, odnosno županije ili dijela županije. Omikron varijanta koronavirusa najviše se proširila među djecom i mladima pa je trenutno gotovo 17 000 pozitivnih na Covid u Hrvatskoj.

“Od toga oko 3500 otpada na predškolsku dob, što znači da je pozitivno 13.500 školske djece. Najviše je pozitivnih u dobi od petog do osmog razreda osnovne škole, nešto manje od 4000, također oko 4000 srednjoškolaca i oko 3000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole”, rekla je Pavić Šimetin.

S današnjim danom u županiji ukupno je oboljelih 156 nastavnika i 785 učenika. Škole su dijelom online, dijelom uživo odnosno kombinirano.

“Razmišljamo i da se revidira odredba da učitelji razredne nastave od prvog do četvrtog razreda ako su cijepljeni, ne trebaju nositi masku. To je nešto o čemu bi trebalo razmisliti, pogotovo da u periodu omikrona maska bude obvezna”, najavila je mogućnost Capakova zamjenica.

Nastavi čitati

Aktualno

Cijepljenje protiv COVID-19: Vinkovci, 25. siječnja, Vinkovci i Vukovar, 29. siječnja

Objavljeno

-

Napisao/la

    92 pregleda

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja u Vinkovcima i Vukovaru pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije na cijepljenje protiv COVID-19.

Cijepljenje će biti provedeno po sljedećem rasporedu:

VINKOVCI, utorak, 25. siječnja, od 13:30 do 16:00 sati, u dvorani OŠ „A. G. Matoš“ Vinkovci na Lapovcima. Cijepljenje cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

VINKOVCI, subota, 29. siječnja, od 12:00 do 16:00 sati, u Domu zdravlja Vinkovci, Kralja Zvonimira 53. Cijepit će se cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

VUKOVAR, subota 29. siječnja, od 12:00 do 15:00 sati, u Domu zdravlja Vukovar, Sajmište 1. Cijepljenje cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

Na cijepljenje je obvezno ponijeti osobnu iskaznicu.

Nastavi čitati

Aktualno

Poraz Nebeskoplavih u Medulinu

Objavljeno

-

Napisao/la

    68 pregleda

Cibalia je odradila drugu prijateljsku utakmicu u kojoj upisala minimalan poraz od 1:0 protiv Iskre iz Danilovgrada koja igra prvu crnogorsku ligu.

Rezultat sam po sebi u pripremnom periodu nije važan, no poraz i remi u dvije utakmice kod navijača nisu ohrabrujući znak. No, umor je izražen, početak je priprema i stvari mogu ići samo nabolje. Trener Jozinović danas na raspolaganju nije imao Jazvića koji je ponovno osjetio bol u mišiću lista te Jelića koji je napustio Medulin zbog obiteljske situacije. Momčad će u Istri boraviti do subote kada će krenut put Vinkovaca na završni dio priprema za nadolazeći proljetni dio sezone. Nebeskoplavi će odraditi još tri utakmice, u petak će suparnik biti Ludvinci, slovenski trećeligaš te protiv Slavonije Požega (2. veljače) i Vukovara (5. veljače).

Prva postava koja je danas izašla na teren je Baždarić, Išasegi, Oršolić, Džaja, Stanić, Osmić, Pušić, Pavlak, Bubnjar, Dogan i Miljanić.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 45 minuta

HZJZ: Nova pravila samoizolacije za djecu

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus, od toga 13 i pol tisuća školaraca zbog...

Nogometprije 2 sata

Zimska futsal liga vratila se na velika vrata

Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, Zimska futsal liga vratila se na velika vrata. MNK Aurelia Futsal organizira natjecanje za...

Aktualnoprije 3 sata

Cijepljenje protiv COVID-19: Vinkovci, 25. siječnja, Vinkovci i Vukovar, 29. siječnja

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja u Vinkovcima i Vukovaru pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja...

koronavirusprije 4 sata

U Hrvatsku stižu veće količine brzih antigenskih testova

Nakon što je u određenim ljekarnama došlo do povremene nestašice brzih antigenskih testova, predsjednica Hrvatske farmaceutske komore Ana Soldo najavila...

Aktualnoprije 5 sati

Poraz Nebeskoplavih u Medulinu

Cibalia je odradila drugu prijateljsku utakmicu u kojoj upisala minimalan poraz od 1:0 protiv Iskre iz Danilovgrada koja igra prvu...

Aktualnoprije 6 sati

Većina škola u Vinkovcima s nastavom po modelu B

Treći je tjedan drugoga polugodišta školske godine 2021./2022., a kako su podaci o broju oboljelih od COVID-19 bolesti rasli tijekom...

koronavirusprije 6 sati

U Hrvatskoj zabilježen 1831 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminule 44 osobe

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježen 1.831 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su 44 osobe, izvijestio je...

Aktualnoprije 7 sati

STK Cibalia plasirala se na drugu poziciju u 2. kružnom kolu Hrvatske lige Istok

Stolnoteniski klub Cibalia bio je domaćin 2. kružnog kola 2. Hrvatske lige Istok. Natjecanje se igralo turnirski na četiri turnira,...

Najčitanije