24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Građanima 17 milijuna kuna za električna vozila

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavilo je novi javni poziv kojega će objaviti 3. travnja 2019. godine, a kojim će fizičkim osobama nuditi sufinanciranje kupnje električnih vozila. Nakon 12 milijuna kuna podijeljenih prošle godine, Fond je povećao alokaciju na čak 17 milijuna kuna, a stopa sufinanciranja jest 40%.

Iznosi koji mogu biti dodijeljeni su do 80 tisuća kuna za električne automobile, do 40 tisuća za plug-in hibride automobile (uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km), do 20 tisuća kuna za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju, dok će za električne bicikle biti dostupno do 5 tisuća kuna Fondovih poticaja.

Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bilo korišteno. Fond je na svojim stranicama objavio i Prijavni obrazac te Vodič za prijavu, kako bi svi zainteresirani mogli pripremiti dokumentaciju na vrijeme.

Više o svemu možete pronaći na stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost .

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno