3 C
Vinkovci
Utorak, 29. studenoga 2022.

Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci, ponedjeljak, 30. travnja

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci u ponedjeljak, 30. travnja, s početkom u 19,30 sati bit će održan 19. Tamburaški memorijal Hrvoja Majića. Memorijal je prvi put organiziran nakon dogovora tamburaša da se jednom godišnje okupe u Vinkovcima i koncertom instrumentalne tamburaške glazbe održe sjećanje na maestralnog primaša “Zlatnih Dukata” / “Najboljih hrvatskih tamburaša”, prerano tragično preminulog Hrvoja Majića.

Ove godine sudjeluju: Tamburaši Rubato (Požega, Nova Gradiška, Slavonski Brod), TS Tamburgeri (Zagreb), Tamburaški ansambl Muzičke akademije u Zagrebu, Branko Bako Jovanović band (Beč) te Subotički tamburaški orkestar. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kazališta.

Hrvoje Majić, ističu njegove kolege, ne samo da je bio virtuoz na primu, već je izvrsno poznavao i svirao i sve druge tambure. Poznavao je mogućnost svake tambure i u orkestraciji je bio nenadmašan. Kruna toga je CD s transkripcijom i orkestracijom za tambure djela klasične glazbe “Tambura u svijetu klasike” na kojem je sam odsvirao sve instrumente.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno