26 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Gradsko vijeće Vinkovaca: 500 kuna za nabavku školske opreme za osnovnoškolca

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca počela je jednoglasnim izglasavanjem dnevnog reda s kojega su na prijedlog predsjednika Vijeća Mladena Karlića skinute dvije točke. Jedna od njih bila je i 6. točka čije je skidanje s dnevnog reda prošli put zatražila oporba, a riječ je o prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti i ovlaštenja gradonačelniku na zaključenje aneksa ugovora o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, koji su bili ranije sklopljeni s trgovačkim društvima iz grupacije Agrokor. Riječ je, podsjetimo, o sjednici koja je trebala biti održana 16. travnja, ali je odgođena zato što više nije bilo kvoruma poslije stanke koja je uslijedila nakon što dnevni red nije dobio natpolovičnu većinu.

Dodatna pojašnjena za anekse ugovora s Agrokorom

“Kako su vijećnici zatražili dodatna pojašnjena vezana uz ovu točku dnevnog reda mi smo odlučili odgoditi raspravu o ovome i uputiti zahtjev za očitovanje Državnom odvjetništvu i Ministarstvu poljoprivrede. Kada očitovanja stignu mi ćemo ih prezentirati vijećnicima, a onda i ponovno razmotriti ovu temu na Gradskom vijeću”, prokomentirao je gradonačelnik Ivan Bosančić napominjući kako i on drži da je drugo mišljenje uvijek dobrodošlo iako, za razliku od nekih drugih jedinica lokalne samouprave, Grad Vinkovci može biti zadovoljan s prosječnom cijenom od 1.340,00 kuna po hektaru u svim ugovorima od strane Agrokora.

Sama sjednica, s čijeg je dnevnog reda skinuto i izvješće o radu i poslovanju u 2018. godini Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci zbog nemogućnosti dolaska izvjestiteljice, ravnateljice Vedrane Lugić, protekla je u mirnom tonu, a sve su odluke donesen jednoglasno.

2,1 milijun kuna za školsku opremu osnovnoškolaca 

Roditelje osnovnoškolaca svakako će obradovati vijest o donošenju odluke o sufinanciranju troškova kupnje radnih bilježnica i drugog školskog pribora učenicima osnovnih škola s područja grada za školsku godinu 2019./2020., a za što će dobiti vaučere u vrijednosti od 500,00 kuna i puno jednostavniji postupak realizacije nego što je to bilo prošle godine, kako je istaknula pročelnica za društvene djelatnosti Andrea Vinković. Riječ je, inače, o ukupnom iznosu od 2,1 milijun kuna osiguranih u proračunu za ovu godinu.

Uz ovu odluku, gradski vijećnici prihvatili su i tri izvješća: izvješće o radu i financijskom poslovanju za 2018. godinu Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, koje je podnio zapovjednik Antun Jelić i Dječjeg vrtića Vinkovci, koje je podnijela ravnateljica Suzana Zidar, te Izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za 2018. godinu u okviru Plana gospodarenja otpadom u gradu Vinkovcima za razdoblje od 2018. do 2023. godine, koje je podnio pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Mario Naglić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno