24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

HDZ u subotu izlazi na unutarstranačke izbore za najuže stranačko vodstvo

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Za sebe kažu da su najveća hrvatska stranačka obitelj, a svoju statutarnu glasačku dužnost nakon redovitih parlamentarnih izbora, članovi Hrvatske demokratske zajednice ispunit će birajući vodstvo stranke u subotu 13. srpnja na predviđenim lokacijama odnosno u stranačkim prostorijama gradskih i županijskih organizacija od 8 do 19 sati.

Po načelu jedan čovjek jedan glas pozivaju sve članice i članove iskoristiti mogućnost iskazivanja i formalne podrške kandidatima na nacionalnoj razini.

To su za predsjednika HDZ-a dosadašnji Andrej Plenković, zamjenika predsjednika Tomo Medved, potpredsjednike Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić. Svi oni istaknuli su kandidature za nastavak obnašanja tih dužnosti.

Nakon pobjeda na parlamentarnim i europskim izborima, kako ističu iz županijskog HDZ-a pred njima su, uz redovne neposredne izbore za najuže stranačko vodstvo i prijevremeni izbori za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, a jedini kandidat je aktualni v.d županijskog i predsjednik GO HDZ-a Vinkovaca, Ivan Bosančić. 

“HDZ je predvodeći Vladu RH u posljednjih osam godina očuvao političku stabilnost zemlje, osiguran je kontinuirani gospodarski rast i razvoj, osnažen međunarodni položaj, a uspješno je odgovoreno i na sve izazove pred kojima se našlo hrvatsko društvo. Pred nama je period pripreme za predsjedničke i lokalne izbore na kojima ćemo još jednom pokazati kako smo daleko najjača politička snaga u Hrvatskoj”, podsjećaju iz vukovarsko-srijemske županijske organizacije očekujući veliki odaziv stranačkih prijateljica i prijatelja.
Dodajmo kako je na sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a donesena je i Odluka o održavanju XXI. Općeg sabora HDZ-a, izbornog predznaka na kojem će birati među sobom još 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora.

Prema odluci Predsjedništva, najavljuju, najviše tijelo Stranke održat će sjednicu tijekom listopada ove godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno