12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Hoće li Bosančić brzo konsolidirati stranačke redove?

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vukovarsko-srijemski HDZ-ovci možda su malo preambiciozno nakon sjednice Županijskog odbora stranke u Vrbanji putem društvenih mreža poručili kako su ponovno na razini onih dana kada je ta Županijska organizacija bila najjača stranačka utvrda u Hrvatskoj.

Teško da je to u ovom trenutku baš tako, ali ako je suditi po entuzijazmu i broju članova stranke koji se aktualnom v.d.-u odazivaju na stranačke sastanke atmosfera buđenja očigledna je.

Uz domaće, neki su s drugog kraja županije potegnuli do Cvelferije dati podršku Ivanu Bosančiću i vrbanjskoj ekipi jer zajedništvo HDZ-ovaca, nikada nije bilo upitno. Posebno nadomak izbora.

FOTO: ŽO HDZ VSŽ
FOTO: ŽO HDZ VSŽ

Odmah po preuzimanju obveze vršitelja dužnosti predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Ivan Bosančić zazivao je ponovno baš to zajedništvo i suradnju svih članova, ali uz potpuno novi narativ. Uostalom, ako su ikoga među sobom vidjeli drugačijeg u pristupu, to je njihov novi županijski čelnik.

„Osobne animozitete, neslaganja i sve druge prepreke koje bi mogle utjecati na atmosferu u stranačkim redovima, ostavimo po strani. Hrvatska demokratska zajednica nastala je iz zajedništva hrvatskog naroda i ljubavi prema Domovini, zajedništvom smo ostvarili sve pobjede i prebrodili sve krize“, poruka je kolegicama i kolegama koju je čelni čovjek vukovarsko-srijemskog i vinkovačkog HDZ-a u posljednje vrijeme najviše ponavljao.

FOTO: ŽO HDZ VSŽ

Uspjeva li u tome, brzo će se pokazati. No sudeći prema odazivu, svi žele čuti što im to vinkovački gradonačelnik u drugom mandatu želi reći. U velikoj dvorani Društvenog doma u Vrbanji tražilo se mjesto više, prenose očevici, a dojam je, šuškaju, kako nakon duljeg vremena u županijskom HDZ-u ponovno počinju disati kao jedan. Bosančić će reći kako u najistočnijoj županiji njegov matični HDZ nije na razini dana ponosa i slave, ali očito je kako ovaj lokalni etablirani političar uspjeva polako konsolidirati redove, probuditi uspavano članstvo i animirati novo. Baza su ljudi, a on im dolazi, kaže, bez ispraznih floskula s ulogom osobnog rezultata i iskustvom aktivnog političkog rada posljednjih desetak godina.

„Zadovoljan sam onim što smo postigli u ovom kratkom periodu. Uspjeli smo dati do znanja da osobne interese prije stranačkih više nećemo tolerirati te posebno potencirali kako su svi naši članovi jednako važni. Bili oni iz Vinkovaca, Vukovara, Županje ili iz Soljana, Vrbanje, Drenovaca, svi moraju imati snagu i odgovornost raditi na promicanju demokršćanskih vrijednosti Hrvatske demokratske zajednice u svojim sredinama. Želimo vratiti onaj poznati osjećaj pripadnosti i ponosa koji nas je uvijek izdvajao iz mora drugih političkih stranaka koje su dolazile i prolazile. To i uspijevamo jer gdje god dođemo osjeti se entuzijazam i neki novi zanos, prilaze nam ljudi koji ponovno žele biti aktivan dio najveće hrvatske političke obitelji“, priča ne skrivajući zadovoljstvo Ivan Bosančić.Na pitanje znači li to da će se neki odbjegl načelnici i gradonačelnici vratiti u jato, odgovara da su lokalni čelnici, baš kao i građani, itekako svjesni svega onoga što Vlada RH i premijer Plenković rade za bolju budućnost zemlje. Dobar primjer je, objašnjava, upravo Općina Vrbanja gdje mladi načelnik Velimir Redl uz pomoć i potporu iskusnog predsjednika HDZ-a Vrbanja Željka Žapera radi jako dobar posao.

FOTO: ŽO HDZ VSŽ

„Uvijek naglašavam važnost kontinuirane potpore Vlade RH koja je, recimo, u Vrbanji rezultirala provedbom i planiranjem važnih projekata koji će uvelike promijeniti sliku ovog mjesta. Tu prije svega mislim na izgradnju novog dječjeg vrtića kojeg su generacije čekale, planiranje i pripreme za izgradnju nove poduzetničke zone, ulaganja u cestovnu infrastrukturu, zapošljavanje teže zapošljivih osoba kroz projekt Zaželi i slično“, ističe Bosančić.

Osim što su poslali poruku potpore premijeru Andreju Plenkoviću koji, kako kažu, nosi najveći teret oporbenih napada, županijski HDZ-ovci, u Vrbanji su potencijalni treći uzastopni mandat većinskog HDZ-a označili kao politički kraj većine oporbenih čelnika.

To je jednostavno u politici tako, ocjenjuje Bosančić.

„Kada od izbora do izbora, godinama doživljavate poraze, onda morate shvatiti da je vrijeme da se povučete ili će vas jednostavno drugi izbaciti. Oni su toga svjesni i sada koriste sve moguće metode kako bi to izbjegli, pri tom ih nije briga kakvu štetu mogu time prouzročiti i kakve posljedice na hrvatsko društvo imaju njihove neartikulirane reakcije“, poručio je sa stranačkog okupljanja u Vrbanji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno