13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

“Hod za život” i u Osijeku

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Grad Osijek po prvi put danas je ugostio nacionalni “Hod za život“. Okupljanje je započelo u 10 sati u parku Zrinjevac, a nastavio se šetnjom kroz Osijek.

Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života – od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava.

Koordinatorica osječkog “Hoda za život” Lidija Blagojević izrazila je zadovoljstvo što su se Slavonci i Baranjci ove godine priključili ovoj inicijativi, čiji je cilj zaštita svakog života, od začeća do prirodne smrti.

“Ovim hodom želimo zaštititi život, pravno i društveno, od samog njegovog početka, jer je pravo na život temeljno ljudsko pravo, i od prava na život kreće svako drugo ljudsko pravo“, istaknula je Blagojević. Tvrdi kako se “znanost i svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj slažu da život počinje začećem”, i stoga “žele hodati za svako rođeno i nerođeno dijete te zaštitu nerođenih, kao najmanje zaštićene manjine u Hrvatskoj”.

U Osijek su stigli i brojni sudionici iz ostalih gradova u Slavoniji i Baranji, a ruta kojom je povorka prošla bila je: park Zrinjevac – Slavičekova ulica – Ulica Hrvatske Republike – Županijska ulica – Trg Ante Starčevića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno