Horor-komedija koju je režirao Predrag Ličina, govori o suživotu Hrvata, Srba i – zombija!

Hrvatska, sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na globalnom planu je u tijeku još veća bitka, ona za vodu, jer voda je postala dragocjenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju zaratiti, osvojiti, uništiti, pa čak ni ubaciti zombi-virus.

Zagrebačanina Miću (Krešimir Mikić), čija je dnevna rutina zacrtana negdjee između salona za masažu, restorana i kina u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović), zombi-epidemija zateći će ga potpuno nespremnog, no ipak će hrabro krenuti u Odiseju praćen svojom filmskom heroinom. Probijat će se kroz svijet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživjeti.Epizodni likovi su Slovenci i Bosanci, njemački doktor, talijanska aktivistkinja i američki general.

Ličini je ovo prvi dugometražni igrani film, a isti je snimljen u koprodukciji hrvatske Kinorame i srpske kuće Art & Popcorn, dok su podršku filmu pružili Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Srbije.

U domaćim kinima film “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” imat će 28. veljače ove godine.

Da li smijete gledati ovako nešto?