1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Hrvatska dobila 16 novih državljana

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vinkovcima danas je održana svečana prisega osoba koje su primljene u hrvatsko državljanstvo.

Po četvrti put od stupanja na snagu Pravilnika o načinu i postupku davanja svečane prisege (14.10.2021. godine) uručena su rješenja o stjecanju hrvatskog državljanstva na području naše Policijske uprave i pripadajućih policijskih postaja koje imaju upravne poslove, napominju u policiji.

“Ističemo da je državljanstvo poseban pravni odnos između suverene države i pojedinca koji osobama koje su ga stekle daje osjećaj pripadnosti i identiteta. Ono je temelj za ostvarivanje građanskih, socijalnih i političkih prava, ali i također nameće određene obveze i uvjetuje ponašanje onih koji su ga stekli”, pojašnjavaju.Postupak davanja svečane prisege osobe koja stječe hrvatsko državljanstvo prirođenjem propisan je odredbama Pravilnika o načinu i postupku davanja svečane prisege, koji je objavljen u „Narodnim novinama“ broj 108/21. i stupio na snagu 14. listopada 2021. godine.

Voditeljica Službe upravnih poslova, državljanstva i statusnih pitanja stranaca Mandica Mendeš, zajedno s voditeljicom Odjela za državljanstva i statusna pitanja stranaca Marijom Osrečki, svima je još jednom čestitala te istaknula: „Imajući na umu često dirljiva i emotivna obrazloženja razloga podnošenja zahtjeva za državljanstvo, koja svjedoče o privrženosti Republici Hrvatskoj i svemu što ona predstavlja, vjerujem da ćete svoje novostečeno hrvatsko državljanstvo koristiti s ponosom i odgovornošću, kao i da ćete svojim radom i na svaki drugi način doprinositi boljitku i prosperitetu naše domovine Hrvatske“.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno