14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Hrvatska igra za povijesni uspjeh!

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Večeras je Hrvatska na nogama! Navijači će ponovno, u svim dijelovima Lijepe naše, drhtati i pratiti Vatrene u pohodu na finale Svjetskog prvenstva. Samo tri dana odmora, tri dana pauze od ludog slavlja na ulicama Vinkovaca dolazi, nadamo se, još veće.

Hrvatska je nakon 20 godina opet u polufinalu Svjetskog prvenstva i igrat će za povijesno finale protiv Engleske večeras u 20 sati. Drugim riječima, samo nas večerašnja utakmica dijeli od najvećeg rezultata u povijesti našeg nogometa. Englezi su posljednje polufinale World Cupa igrali 1990., kada Hrvatska kao priznata i samostalna država još nije ni postojala. Međutim, nacija je to koja je izmislila nogomet i koja vjerojatno ima najjaču nogometnu ligu na svijetu. Ovakvu koncentraciju talenta, uz tradicionalnu fizičku moć i skok igru, njihova reprezentacija dugo nije imala. Bit će teško, ali ne i ne moguće, jer našu reprezentaciju s razlogom zovemo ”Vatreni”. Hrvatska je svoje “čistilište” prošla u ove zadnje dvije utakmice, osigurali smo ostanak na Svjetskom prvenstvu do samoga kraja i sada samo možemo uživati u ostvarenom uspjehu.

Večeras nije bitna veličina države, nije bitno bogatstvo, nije bitna povijest, nije bitan dosadašnji rezultat. Večeras su bitni mladi igrači koji imaju iste želje i snove. Svi vjerujemo u prolazak Vatrenih u finale i vjerujemo kako će ovi momci ispisati novu povijest hrvatskog nogometa. Zato dođite danas u središnji gradski park, budite dio ove lijepe navijačke priče i zajedno s nama, pred velikim ekranom, bodrite našu reprezentaciju. Vinkovci će opet gorjeti i vjerujemo slaviti prolazak u finale, jer naši dečki to svakako zaslužuju!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno