Hrvatski rukometaši trećom pobjedom u isto toliko susreta zatvorili su prvi dio natjecanja u Grazu na Europskom rukometnom prvenstvu. Sinoćnja utakmica, koja se “ne smije” izgubiti, Hrvatskoj rezultatski nije značila ništa, jer znalo se da u drugu skupinu bez obzira na ishod prenosimo 2 boda. Susret protiv Srbije ponovno je odlučen na sličan način kao i protiv Crne Gore, nakon slabijeg prvog poluvremena u nastavku utakmice izabranici Line Červara prelaze na 5-1 obranu s isturenim Domagojem Duvnjakom i Srbi jednostavno nisu imali dovoljno kvalitete do nastave u jednakom ritmu.

Protiv Srbije Hrvatska je na vratima imala raspoloženog Marina Šegu, koji je svojim obranama prelomio utakmicu. Pobjeda nad Srbijom ujedno je bila i čestitka našem izborniku, koji je jučer vodio 200. susret na klupi Hrvatske.

Nikakvih dvojbi nije bilo niti u prvom susretu 3. kola A skupine u kojem se odlučivalo o drugom putniku za Beč, gdje će dvije reprezentacije iz naše skupine igrati u drugoj skupini, Bjelorusija je, naime, uvjerljivo svladala Crnu Goru sa 36:27. Bjelorusi su pobjedom osigurali drugi krug gdje neće prenijeti niti jedan bod.