U još jednom prijateljskom, ali i radnom posjetu Vinkovcima ovih dana boravi izaslanstvo Njemačkog Crvenog križa Okruga Emmendingen u sastavu: Alexander Breisacher, ravnatelj Njemačkog Crvenog križa Okruga Emmendingen, Martin Sillmann, voditelj službe za djelovanje u katastrofama, te asistenti Martina Sillmann, Johanna Sillmann i Lea Sillmann.

Oni su u Vinkovce dopremili poljsku kuhinju za koju je primopredaja upriličena u srpnju ove godine u njemačkom gradu Sasbachu, a dokumentacija o vrijednom daru tada je predana gradonačelniku Vinkovaca Ivanu Bosančiću.

Sada je donacija dopremljena u Vinkovce, te je organizirana i edukacija profesionalaca i volontera Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci za rad s poljskom kuhinjom.

Goste iz Njemačke, na čelu s Alexanderom Breisacherom, ravnateljem Njemačkog Crvenog križa Okruga Emmendingen, a u pratnji predsjednika i ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, Dražena Švagelja i Branka Tomića te ravnatelja Srednje strukovne škole Vinkovci Domagoja Bujadinovića, danas je u ime Grada Vinkovaca u maloj gradskoj vijećnici primio je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić, koji je prijateljima iz Emendingena zahvalio na još jednoj vrijednoj donaciji.

Ovaj projekt još je jedna potvrda dugogodišnje suradnje s Crvenim križem Emmendingen i prijateljskim gradovima Okruga Emmendingen, istaknuo je Gabrijel Šokičić poželjevši gostima ugodan boravak u Vinkovcima.

“Drago mi je što smo danas ovdje i drago mi je što se naša suradnja stalno nadopunjuje novim projektima, ali i stvaranjem novih veza među ljudima jer, evo, nas je četvero ovdje koji smo prvi put u Vinkovcima i jako nam je drago zbog toga”, istaknuo je Alexander Breisacher napomenuvši kako je vrlo dobro što se u edukaciju vezanu uz poljsku kuhinju uključila i Srednja strukovna škola Vinkovci sa svojim mladim humanitarcima.