14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

I drugi dan donosi nam pregršt događaja!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Jučerašnji, prvi dan 53. Vinkovačkih jeseni privukao je veliko zanimanje Vinkovčana i njihovih gostiju te se pokazao izvrsnim uvodom u bogat program najdraže nam manifestacije. Slavonski sokak, Sajam gospodarstva i obrtništva, folklorne večeri, koncerti i niz drugih popratnih priredbi okupirat će Vinkovce sve do 16. Kolovoza i privlačiti mlade koji su budućnost Vinkovačkih jeseni.

I drugi dan Vinkovačkih jeseni donosi nam pregršt događanja. Kao i svakoga dana na Trgu Vinkovačkih jeseni postavljen je Slavonski sokak, još bogatiji nego prije, a koji svake godine okuplja sve veći broj ljudi. U 18:30 započet će 1. dio Međužupanijske smotre dječjih skupina u kojoj će nastupiti 12 KUD-ova iz cijele Hrvatske. Drugi dio bit će održan u nedjelju nakon mimohoda u 12 sati. U 20:30 počinju Folklorne večeri na kojima će nastupiti preko 50 različitih kulturno umjetničkih društava i ansambala.

Ostatak današnjeg programa posvećen je uglavnom mladoj publici: Urbane jesen i Hip Hop na Orionu. Tako je u središtu grada održan zanimljivi 3D Street art, dok je u dvorištu Tehnološkog parka u tijeku Graffiti jam, a djela u nastajanju možete vidjeti sve do 18 sati. U Slavonskom sokaku će, s početkom u 18 sati, biti održan Breakdance jam, a nipošto nemojte propustiti i Međunarodno breakdance natjecanje koje će biti održano na istoj lokaciji. U Vinkovce nam dolazi i popularni Star Wars koji će dana okupirati područje od Slavonskog sokaka do pješačke zone. U 22 sata će na Slavonskom sokaku početi biti održana i Star Wars borba svjetlosnim mačevima. U velikom šatoru koncert će održati TBF, a nakon koncerta će prisutne do ranih jutarnjih sati zabavljati Naša stvar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno