Siguran izbor, Ivan Bosančić uspješnu dvogodišnju suradnju u gradskoj upravi s HSP-om okrunio je danas i službenom potporom za svoj rad koju mu je potpisom, u ime vinkovačkih pravaša, pred nadolazeće lokalne izbore potvrdio predsjednik Tomislav Miličević. Okupljajući oko sebe partnere na razini grada, HDZ-ov kandidat siguran je u pobjedu.

„Danas smo potpisali nastavak suradnje s Hrvatskom strankom prava, s onima koji su nam na sredini mandata pružili priliku da zajedničkim snagama završimo brojne projekte. Puno je toga napravljeno, ali i započeto, a puno toga će se još protegnuti i u sljedeći mandat. Zato mi je drago da imamo potporu HSP-a u zajedničkom kreiranju projekata. Do sada su to uglavnom bili projekti okrenuti gospodarstvu i to je ono što im daje poseban značaj. Drago nam je što ćemo u naredne četiri godine imati priliku razvijati nove projekte koji ne samo da će biti okrenuti gospodarstvu nego i obrazovanju i općenito podizanju kvalitete života naših sugrađana. Projekt Vinkovačka obitelj nastavlja se i dalje. Podržavaju ga i svi članovi Hrvatske stranke prava na čemu smo im zahvalni te 16. svibnja idemo na izbore sa zajedničkom listom koja će biti pobjednička i učiniti naš grad još boljim i ugodnijim mjestom za život,” rekao je ovim povodom HDZ-ov Ivan Bosančić.

Svima koji podržavaju njegov rad i spremni su suočiti se s izazovima predstojećeg mandata izražava dobrodošlicu u svoju momčad.Član Predsjedništva HSP-a Hrvoje Niče, priznaje kako su prije četiri godine bili na suprotnoj strani jer nisu vjerovali da će gradonačelnik Bosančić pokrenuti grad u očekivanom smjeru.

„Na sreću našu i svih Vinkovčana, prevarili smo se i priznajemo pogrešku jer smo apsolutno zadovoljni s realiziranim i smjerom kojim grad ide. Unazad dvije godine, spletom okolnosti postali smo dio većine, a s gradonačelnikom i njegovom potporom zajednički odlučivali o gospodarstvu i poljoprivredi. Skinuli smo stigmu s pravaštva kao isključivo svjetonazorskog te pokazali da svojim znanjem i radom pružamo građanima puno više,” konkretan je Niče.

Uvjeren je da su svoje sudjelovanje u vlasti apsolutno opravdali egzaktnim podacima koji su u vidu potpore i ulaganja u poduzetništvo sa 163 000 kuna i 50-tak ugovora od prije dvije godine narasli na 182 ugovora i ulaganja teška 2,75 milijuna kuna.