21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

I Vinkovci među 15 gradova u kojima se hoda za život

Više od autora

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U ovu subotu, 18. svibnja 2024. godine, održava se treći po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Vinkovcima. Vinkovčani će se okupiti u 10:30h  na Trgu sv. Vinka Palloƫja pod geslom: „Glas rođenih za život nerođenih!“

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 15 hrvatskih gradova.

“Hodat će za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. Miroljubivim hodom kroz grad Vinkovce, radosno i uz pjesmu, poslat će se važna poruka da je svaki život važan”, rekla je Katarina Herceg, članica organizacijskog tima Hoda za život Vinkovci.


Darko Posarić, član organizacijskog tima Hoda za život u Vinkovcima, naglasio je da nikada ne pomažemo majci, tako da joj “pomognemo” da prekine život svojeg djeteta. „Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoći. I zato zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo zaštititi život svojeg sina ili kćeri”, rekao je Posarić.

Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život cilj je podsjetiti i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Dijete kroz prvih 9 mjeseci svojeg života na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu, a majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga, ističe Herceg.

Povezani članci

Posljednje objavljeno