32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

IBAN za uplate obitelji Pastor za sanaciju kuće od požara HR4525000093220562501 

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Željko Pastor i njegova obitelj posljednja dva dana prespavali su kod punca jer u kući koju je u petak navečer oštetio požar nije moguće boraviti do sanacije objekta, o čemu smo izvijestili u subotu.

Prema prvim procjenama građevinske struke, 30 000 eura u grubo, troškovi su sanacije nastale materijalne štete od vatre koja je u tri minute progutala dvorišne prostorije i oštetila stražnji dio katnice, spavaću sobu i dnevni boravak te fasadu i krovište u Borinačkoj 61.

Bit će potrebno, doznajemo, u potpunosti izmijeniti crijep na krovištu kuće, a uz fasadne radove, velika oštećenja su u prostorijama s dvorišne strane pa će morati mijenjati laminat, sanirati oštećenja na zidovima i prozorima, uz ostale ličilačke radove kako bi se prostor doveo u prvobitno stanje.

Nakon jutrošnjeg sastanka u gradskoj upravi i specificiranog materijala i radova, načelno je dogovoreno, neslužbeno doznajemo, kako će Grad Vinkovci pomoći pri nabavci materijala za potrebnu sanaciju, a već se javljaju i građevinske tvrtke koje također nude svoju pomoć kako bi se obitelj Pastor što prije mogla vratiti u svoj dom.

Dogovoreno je između ostalog kako i svi građani, odnosno tvrtke koje žele uplatiti pomoć za što skoriju obnovu obiteljske kuće, mogu to od danas činiti na račun u Zagrebačkoj banci koji glasi na ime vlasnika:

Željko Pastor


IBAN HR4525000093220562501 

Akciji se kao i uvijek pridriužila jedna od najhumanijih gradskih ekipa okupljena pod nazivom Moto Klub Vinkovci koji su na svom Facebooku pozvali Udruge i pojedince priključiti se zajedničkoj inicijativi pomoći obitelji Pastor u prikupljanju novčanih sredstava.

“Članovi Moto kluba, prikupljat će novčana sredstva u srijedu, 1. ožujka 2023. godine, u 19,00 sati u prostorijama Moto kluba Vinkovci na Sopotu. Svi koji se žele priključiti ovoj akciji mogu kontaktirati predsjednika kluba, Iliju Zirduma na broj telefona 098 348 111, tajnika Marija Hunjeta na broj 098 916 99 03 ili uplatiti izravno na račun obitelji”, uz poruku VINKOVCI ZA SVOG VINKOVČANINA!

Radovi na raščišćavanju zgarišta, završeni su još u subotu zahvaljujući velikoj pomoći susjeda i vrijedne ekipe iz Udruge Naši Borinci koji su pod mušketirskim geslom “Svi za jednog, jedan za sve” dan nakon nesreće koja ih je zadesila, Željku i njegovoj obitelji ovu nesreću učinili podnošljivijom.

 

 

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno