Članovi obitelji nestalih završno su identificirali posmrtne ostatke hrvatskih branitelja nestalih 1991. godine na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Kako izvješćuje Ministarstvo hrvatskih branitelja, u organizaciji Uprave za zatočene i nestale jučer je na Kliničkom zavodu za patologiju i sudsku medicinu Kliničkog bolničkoga centra Osijek, provedena završna identifikacija posmrtnih ostataka dva hrvatska branitelja. Članovi obitelji nestalih završno su identificirali posmrtne ostatke hrvatskih branitelja nestalih 1991. godine na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Uz izraze sućuti obiteljima, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja nadležan za Upravu za zatočene i nestale Stjepan Sučić i ovom je prilikom pozvao sve građane Republike Hrvatske na aktivno uključivanje u rješavanje sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila. Istaknuo je i kako je utvrđivanje sudbine nestalih osoba i kazneni progon odgovornih za počinjena zlodjela te trajno promicanje vrijednosti Domovinskoga rata kao temelja stvaranja i opstojnosti suverene hrvatske države, obveza je svih mjerodavnih tijela Republike Hrvatske.

Nakon jučerašnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još traga za 1.497 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 413 poginulih osoba, što ukupno čini 1.910 neriješenih slučajeva iz Domovinskoga rata.