30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

III. Orion Cup okupio 104 strijelca i 30 sudaca iz Hrvatske i inozemstva

Više od autora

- vl promo-

U Vinkovcima je u subotu i nedjelju održan III. Orion CUP. Riječ je o Level III natjecanju, što znači da je „odobren“ od strane krovnog International Practical Shooting Confederation-a. Natjecanje se sastojalo od 13 staza na kojima su strijelci mogli prikazati svoje vještine u praktičnom streljaštvu.

FOTO: Atelier Rahela – Vinkovci

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 104 strijelca iz zemalja kao što su BiH, Slovenija, Mađarska, Srbija, Austrija, Slovačka, Litva i naravno Hrvatska. Strijelci su se natjecali u divizijama Classic, Standard, Open, Production optics i Production.

U najbrojnijoj diviziji Production prvo mjesto osvojio je Ljubiša Momčilović iz Srbije, drugi je bio domaći predstavnik Davor Majstorović, a treći Agetović Amar iz BiH. U diviziji Standard najbolji je bio je Uroš Jereb iz Slovenije, a iza njega pozicionirali su se još jedan domaći strijelac Ivan Kopčić i Časar Boris iz BiH. Dejan Gradišnik iz Slovenije osvojio je diviziju Production Optics, njegov zemljak Andrei Baryshinkov bio je drugi, a Slovak Luboš Adamec treći. Diviziju Open osvojio je Robert Černigoj iz Slovenije, Mađar Laszlo Barkanyi bio je drugi, dok je Jože Kodrić iz Slovenije bio treći.


„Nakon što su stvoreni uvjeti, prvenstveno kapaciteti strelišta, KPS Strijelac odlučio je organizirati prestižno i značajno natjecanje. Trebalo je odabrati snažno i prepoznatljivo ime, a s obzirom na povijest grada, naziv Orion nametnuo se sam od sebe. O značaju otkrića Orion kalendara na glinenoj posudi ne treba puno objašnjavati žiteljima Vinkovaca, a htjeli smo Orio približiti i ljudima iz praktičkog streljaštva iz drugih zemalja, kao i stvoriti prepoznatljivo natjecanje”, izvijestili su iz kluba kako je došlo do stvaranja poznatog natjecanja.

FOTO: Atelier Rahela – Vinkovci
FOTO: Atelier Rahela – Vinkovci

Priprema za samo natjecanje traje čak tri do četiri mjeseca, a povrtne reakcije strijelaca i sudaca bile su izuzetno pozitivne koji su bili oduševljeni dizajnom staza koje su bile izrazito brze i „pucačke”. Svaki sudionik dobio je polo majicu, a tridesetak sudaca, koji su uglavnom bili stranci, dobili su na poklon paket Turističke zajednice grada Vinkovaca s brošurama o Orionu.

Iduće natjecanje KPS Strijelac ima već nadolazećeg vikenda na Balaton Cupu u Mađarskoj, a iz vinkovačkog kluba nasutpit će Davor Majstroović, Goran Šarić, Hrvoje Bošković i Davor Lamešić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno