32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Ivan Martinović: Mi smo Hrvatska i uvijek pucamo na najviše

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

I dok nam iz Francuske stižu šokantne vijesti kako je francuski rukometaš Elohim Prandi izboden u novogodišnjoj noći, izabranici Hrvoja Horvata tiho rade na završnoj fazi priprema za ovogodišnjih Euro u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska rukometna reprezentacija nalazi se u Osijeku gdje će se odigrati Croatia cup, a izbornik je u Slavoniju poveo 18 igrača.

Reprezentacija je konačno kompletna jer su se u ovoj fazi priprema priključili i igrači koji nastupaju u Bundesligi (Duvnjak, Mamić, Martinović i Pešić).


U odnosu na popis s prošlog SP-a u Egiptu i neslavnu parišku akciju u kvalifikacijama za OI u Tokiju ima 9 igračkih promjena u reprezentativnom kadru. Hoće li pomlađivanje “repke” i spoj mladosti i iskustva polučiti željenu izvedbu i rezultat, ostaje za vidjeti, a ono što je bitno da naši rukometaši nemaju problema s ozljedama i koronom, za razliku od naših prvih protivnika, uvijek kobnih Francuza. „Ne treba na to gledati, mi se samo na sebe moramo koncentrirati. Snimit ćemo sve suparnike, dobro pripremiti i nećemo iz Mađarske bez da odemo u Budimpeštu. Skupina je teška, no nijedna druga na EP nije bolja. Unatoč svemu, bit ćemo pravi, siguran sam. Mi smo Hrvatska i uvijek pucamo na najviše, na polufinala i medalje. Od toga ne odstupamo, ma u kakvoj postavi bili“, poručio je prva opcija na desnom vanjskom, sjajni Ivan Martinović. Do odlaska u Mađarsku i otvaranja prvenstva ostalo je 10 dana, a u Osijeku će se odigrati i posljednje dvije utakmice. Naše će na spomenutom Croatia cupu testirati reprezentacije BiH i Rusije. Najprije će Hrvatska 6. siječnja odigrati protiv Bosne, a dva dana kasnije i protiv Rusije, a te utakmice prenosit će RTL televizija.

Reprezentacija će u Osijeku boraviti do 11. siječnja kada kreće put Szegeda u kojem će igrati susrete prvog kruga Europskog prvenstva (Francuska, Srbija i Ukrajina).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno