ALEKSI, 2018. / Teaser poster filma // Photo: Menart press

Ususret zagrebačkoj premijeri filma “Aleksi” – 20.listopada, donosimo vam spot za pjesmu “Isprati od soli” grupe LES, koja je uz prethodni singl “Malo mjesto”, korištena kao jedan od pet scorove u filmu.

Ovogodišnji Pula Film Festival otvorila je premijera filma “Aleksi” debitantice Barbare Vekarić, a najavljen je kao generacijski film s kojim će se poistovjetiti mnogo mladih na pragu tridesete.

ALEKSI (Tvrtko Hopek Les, Barbara Vekarić, Goran Marković i Jason Mann), 2018. / Photo: Menart press

“Jako mi je drago da je mladi i talentirani Tvrtko Hopek sudjelovao na soundtracku za film “Aleksi” i da smo koristili materijale iz filma za izradu spotova. Nadamo se da će cross-promocija filma “Aleksi” i Lesovog albuma “Bronca” koji bi trebao izaći krajem godine, biti uspješna, da će film motivirati gledatelje da preslušaju album i da će fanovi benda doći pogledati film. Ujedinit ćemo snage i tijekom promocije filma u nezavisnim kinima u nekoliko gradova Hrvatske krajem listopada. Iza premijera filma “Aleksi” nastupati će Les, čime ćemo gledateljima priuštiti cjelovitu večer zabave filma i glazbe. Svi se jako veselimo tome.”- izjavila je redateljica Barbara Vekarić.

I frontmen grupe LES – Tvrtko Hopek koji u svojoj dugogodišnjoj karijeri potpisuje više od 60 glazbenih djela, osvrnuo se na suradnju na filmu;

Tvrtko Hopek Les, 2018. / Photo: Menart press

“Ispunila mi se velika želja. Oduvijek sam želio sudjelovati i napraviti glazbu za film. Umjetnost koja je u službi neke druge umjetnosti. Iako glazba i film idu rukom pod ruku uvijek postoji strah da pjesma neće u potpunosti biti pogođena. Trudio sam se tempom i tekstom opisati osjećaje glavnog lika kojeg igra Goran Marković. Opisati stanje lika u određenoj sredini u određenim okolnostima kroz pjesmu. Goran se s tim igra potpuno neopterećeno i prenosi tu emociju savršeno. Nakon prvog gledanja sam znao da je „ubodeno“ . Kada se sve privede kraju, pogleda se film, skupe i zbroje sva iskustva, osjećaj je fenomenalan. Hvala ti Barbara! Drago mi je da je pjesma “Isprati od soli”  izabrana kao najava za “Aleksi”.