Kontaktirajte nas

Politika

Izborna skupština ŽO HSS-a Vukovarsko-srijemske županije

Objavljeno

-

U srijedu 15. prosinca u Vinkovcima je održana Izborna skupština Županijske organizacije HSS-a Vukovarsko-srijemske županije. 
 
Jednoglasnu podršku za predsjednika HSS-a Vukovarsko-srijemske županije dobio je Stjepan Gašparović, magistar prava i dugogodišnji član HSS-a koji trenutačno obnaša dužnost političkog tajnika HSS-a. Njegov trud i zalaganje su prepoznali i mještani Općine Štitar te su mu ukazali povjerenje na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine i izabrali ga za načelnika.

Za potpredsjednike vukovarsko-srijemskog HSS-a jednoglasno su izabrani: Josip Štorek (Općinska organizacija HSS-a Cerna, načelnik Općine Cerna), Ivanka Špoljarić (zamjenica predsjednika Općinske organizacije HSS-a Stari Mikanovci), Sanja Vidoš (zamjenica predsjednika Gradske organizacije HSS-a Vinkovci), Filip Filipović (predsjednik Gradske organizacije HSS-a Otok), Boris Španić (tajnik Općinske organizacije HSS-a Drenovci) i Zlatko Potočki (predsjednik Općinske organizacije HSS-a Tompojevci). Za zamjenika predsjednika imenovan je Mislav Pažur (predsjednik Općinske organizacije HSS-a Cerna), a za tajnika Danijel Sofrenović (predsjednik Gradske organizacije HSS-a Vinkovci).

HSS Vukovarsko-srijemske županije će s novim i osvježenim vodstvom kroz daljnji rad direktno na terenu stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije predstaviti svoje planove za ravnomjeran razvoj naše županije na području gospodarstva, sela, poljoprivrede, problematike mladih, brige za stare i nemoćne te ostalih područja od velike važnosti za lakši život.

Skupštinom je predsjedavao Milan Conjar (povjerenik Gradske organizacije HSS-a Vukovar), a održala se u skladu s epidemiološkim mjerama. Delegatkinje i delegati su mogli glasati osobnim dolaskom na biračko mjesto u ured HSS-a u Vinkovcima te elektroničkim i telefonskim izjašnjavanjem.

Politika

Bivša ministrica Gabrijela Žalac puštena na slobodu

Objavljeno

-

Napisao/la

    1529 pregleda
Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Bivša ministrica Gabrijela Žalac oko 17:30 sati puštena je iz Remetinca nakon gotovo dva mjeseca. Podsjetimo, uhićena je u aferi Softvere s još nekoliko osoba, a istražni zatvor bio joj je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, prenosi HRT.

Uhićena je prema nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, koji je imao rok do 10. siječnja ispitati sve svjedoke. S obzirom na to da je bivša ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova puštena braniti se sa slobode, pretpostavlja se da su svjedoci već ispitani.

Suosumnjičenici Gabrijele Žalac, bivši ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petrić i vlasnici IT tvrtki Mladen Šimunac te Marko Jukić trebali bi biti pušteni na slobodu do kraja tjedna.

Nastavi čitati

Politika

Konstituirajuća sjednica županijskog HDZ-a

Objavljeno

-

Napisao/la

    683 pregleda

Nakon završenog procesa unutarstranačkih izbora na području Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko srijemske županije stvoreni su uvjeti za konstituiranje Županijskog odbora HDZ-a.

U skladu s tim jučer je održana konstituirajuća sjednica video linkom. Uz predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko srijemske županije i članove ŽO HDZ sjednici je nazočio i glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice gospodin Krunoslav Katičić.

Novi ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije nakon provedenih izbora za 34 člana Županijskog odbora, ranije birana 4 potpredsjednika i predsjednika broji ukupno 52 člana zajedno sa članovima koji su članovi ŽO temeljem Statuta HDZ-a. Nakon pozdravnih i uvodnih riječi te čestitki izabranima u Županijski odbor pristupilo se izboru tajnika i rizničara koji će uz predsjednika, 4 potpredsjednika i predsjednike Zajednica činiti Predsjedništvo Županijskog odbora.

Za tajnika ŽO HDZ-a je jednoglasno izabran Mario Naglić, a za rizničara Pavo Lucić,predsjednik GO HDZ-a Županja. Sjednica je zaključena uz iskazano zadovoljstvo provedenim unutarstranačkim izborima i pozivom na zajedništvo kako bi išli naprijed i tako jačali stranku, stoji u priopćenju ŽO HDZ-a.

Nastavi čitati

Politika

Obilježeno 32 godine od osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovci

Objavljeno

-

Napisao/la

    1356 pregleda

Podno spomenika hrvatskim braniteljima na obali Bosuta, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast svim utemeljiteljima Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Općinu Vinkovci, svim preminulim članovima Hrvatske demokratske zajednice i braniteljima koji su svoj život položili za stvaranje suverene i neovisne Republike Hrvatske obilježena je 32. godišnjica osnutka Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Općinu Vinkovci.

„HDZ je kroz sve ovo vrijeme znao nositi odgovornost za Hrvatsku, a posebno u tim prvim trenutcima kada je bilo iznimno teško, kada je trebalo organizirati obranu Hrvatske. Ti trenutci trebaju uvijek biti posebno istaknuti u povijesti”, rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Bosančić napomenuvši kolika mu je čast biti predsjednikom, a zahvalio se i građanima koji su prepoznali njihov rad te svim hrvatskim braniteljima. S obzirom na epidemiološku situaciju, okupljanje nije moguće pa je predsjedništvo GO HDZ-a odlučilo donirati pet tisuća kuna Dječjem domu sv. Ana te na taj način obilježiti godišnjicu.

“U Vinkovcima je prije 32 godine održana druga javna osnivačka skupština, što je važno istaknuti jer je u novije vrijeme moderno krivotvoriti povijest, kako Hrvatske demokratske zajednice tako i Domovinskog rata”, istaknuo je jedan od osnivača Ante Gilja dodavši kako mladež koja dolazi iza njih treba znati pravu istinu, a to je da je jedino HDZ imao jasan plan o Republici Hrvatskoj, sve su ostale stranke imale drugačiju viziju. „Članovi prvog odbora i osnivači bili su Josip Peći, Milenko Turudić, Andrijanić, Josip Džaja i još nekolicina članova drugog odbora koje neću nabrajati da ne bih nekoga preskočio. Na današnji dan im čestitam 32. obljetnicu, na ponos njima i njihovim obiteljima i neka se ne stide”, ponosno je rekao Gilja napomenuvši da bez Hrvatske demokratske zajednice, dr. Franje Tuđmana, Gojka Šuška te kardinala i nadbiskupa Franje Kuharića ne bi bilo današnje Hrvatske.

Počast je u ime Vukovarsko – srijemske županije odao i zamjenik župana Franjo Orešković rekavši da je Hrvatska demokratska zajednica utkana u temelje stvaranja samostalne, neovisne i slobodne Republike Hrvatske i takav će i ostati.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 1 sat

Primarni cilj Plivačkog kluba Orion su prvenstva Hrvatske

Plivanje možemo izdvojiti kao jedan od najuspješnijih sportova u prošloj godini, a svoj veliki obol dao je i Plivački klub...

Aktualnoprije 3 sata

U Vinkovcima 543 manje nezaposlenih nego u 2020.

Podaci novog popisa stanovništva i smanjenje broja hrvatskih građana za gotovo 400 tisuća podiglo je veliku prašinu u javnosti, a...

Aktualnoprije 4 sata

Hrvatska među zemljama EU-a s najvećim padom udjela javnog duga u BDP-u

Javni dug EU-a i eurozone iskazan udjelom u BDP-u smanjen je u trećem tromjesečju 2021. godine, odražavajući ubrzani oporavak gospodarstva...

Aktualnoprije 5 sati

Zbog podataka na samom početku godine policija još jednom upozorava: Ako piješ ne vozi

S obzirom na podatke s početka godine iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske ovih su dana još jednom posebno upozorili vozače da...

Aktualnoprije 7 sati

Vukovarsko-srijemska županija bilježi 243 nove pozitivne osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do jutros u 8 sati, u posljednja 24 sata su 243 nove pozitivne osobe...

Aktualnoprije 7 sati

29. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93.

Vojno-redarstvena operacija “Maslenica ’93.” bila je prva velika oslobodilačka akcija u dotadašnjem dijelu Domovinskoga rata, kojom je u nešto manje...

Aktualnoprije 8 sati

Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta Nuštar

Svoj rad u uvjetima pandemije COVID-19 bolesti prilagodila je i Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta Nuštar, koja će u...

Aktualnoprije 9 sati

U Slavoniji povremeni snijeg češći tijekom dopodneva

Baš kao što su meteorolozi i najavljivali za Slavoniju, uz  umjereno i pretežno oblačno vrijeme Vinkovce i okolicu jutros je...

Najčitanije