U nedjelju, 5. srpnja, bit će održani izbori za 10. saziv Hrvatskoga sabora, ovaj put u posebnim uvjetima aktualne epidemije koronavirusa.
Kako doznajemo od Zlatka Dovhanja, predsjednika Izbornog povjerenstva Grada Vinkovaca, kada je riječ o glasačkim mjestima dvije su novine u odnosu na 33 redovita glasačka mjesta u Vinkovcima.
Poznato je, naime, da je jedno redovito glasačko mjesto bilo u Domu za starije i nemoćne Vinkovci. Zbog epidemije koronavirusa, međutim, na tom glasačkom mjestu sada će moći glasovati samo korisnici ustanove, dok je za ostale građane koji su glasovali u Domu sada formirano novo glasačko mjesto.
“Kako bi olakšali građanima pokušali smo pronaći neko mjesto koje je u blizini i koje je poznato. Tako je odabir pao na poslovni prostor koji se nalazi u Ulici Vladimira Gortana pored Ljekarne Šibalić, inače dežurne gradske ljekarne za koju svi znaju”, ističe Zlatko Dovhanj.
Druga promjena, nastavlja, odnosi se na još jedno dodatno biračko mjesto za sve one koji na dan izbora neće biti u svojoj izbornoj jedinici. “Takvih će mjesta biti nekolicina na području naše županije, između ostaloga i kod nas u Gradskoj upravi”, ističe Zlatko Dovhanj.