29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Izložba, koncert i prodaja ruža u znak zahvale našim majkama

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Društvo Hrvatska žena od svojih početaka obilježava Majčin dan. Svake godine pripreme određenu temu popraćenu brojnim aktivnostima, a najčešće su to izložbe organizirane u skladu s idejama ovih vrijednih žena.

Ove godine tema njihovih događaja je “Donje žensko rublje 19. i 20. stoljeća”. Ni ovoga puta nisu propustile angažirati profesora koji je tu temu obradio s pozicije književnosti, a najčešće je to profesorica Marija Burić iz Ekonomske i trgovačke škole koja je i danas bila gošća. Održala je predavanje “Donje rublje u književnosti”.


Cijeli današnji dan prati i izložba s donjim rubljem koje su, kako nam je rekla predsjednica Društva Ljubica Potočić, članice izvadile iz svojih škrinja i izložile u njihovim prostorijama, a odnose se na razdoblje od čak 1915. godine pa sve do sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

“Ove godine smo prvi put od Grada zatražili i javni prostor da možemo staviti štand i da još i uz suhe kolačiće obilježimo Majčin dan. Uz izložbu i kolače zajedno smo s Glazbenom školom, odnosno s njihovim malim tamburašima, organizirali i tamburaški koncert”, rekla nam je Potočić dodavši kako će žene sutra pred crkvama prodavati i ruže – kao spomen i zahvalu našim majkama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno