-3.2 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Izložba djela s međunarodne kolonije Srebrenica 2017.

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Galeriji likovnih umjetnosti “Slavko Kopač” Gradskog muzeja Vinkovci večeras je otvorena izložba djela nastalih na Drugoj međunarodnoj likovnoj koloniji Srebrenica 2017.

Kolonija je održana u rujnu prošle godine u organizaciji Franjevačkog međunarodnog centra za dijalog, mir i pomirenje i Župe Srca Isusova Zvornik – Srebrenica, te uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Vrhbosanske nadbiskupije, Općine Srebrenica, Kruha Sv. Ante i drugih donatora. Sudionici kolonije bili su likovni umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, svi u zajedničkoj nakani: svojim djelima sudjelovati na izgradnji mira. Nastala djela darovana su Župi Zvornik – Srebrenica i izgradnji Franjevačkog međunarodnog centra za dijalog, mir i pomirenje – Srebrenica.

Na večerašnjem otvaranju izložbe u Vinkovcima govorili su sudionici kolonije akademski kipar Dejan Duraković i akademski slikar – grafičar Marko Živković te fra Joso Oršolić, župnik Župe Zvornik – Srebrenica, začetnik ideje da Srebrenica, koja je bila prvo mjesto prisutnosti i korijena franjevaca u Bosni i Hercegovini, postane ponovno mjesto susreta, dijaloga i pomirenja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno