Advent u Vinkovcima uskoro počinje i zadnji je tren da odlučite kakav će adventski vijenac ove godine krasiti vaš skromni dom.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci sinoć je održala prvu, od dvije kreativne radionice izrade adventskih vijenaca u suradnji s Poljoprivredno-šumarskom školom Vinkovci.

Ako ga svake godine izrađujete sami, jer volite nešto novo i posebno, mogli ste sinoć sudjelovati u izradi vlastitog vijenca od prirodnih materijala.

U jučerašnjoj radionici u izradi su rabili različite grane i podloge na koje su slagali maštovite kreacije po svom osobnom ukusu. Dodavali su grane i istodobno ih pleli zatvarajući i prekrivajući tako gornji dio vijenca, onaj vidljiv oku. Kako bi grane učvrstili vezali su ih žicom. Dodavali su suho voće, šišarke, uz različite svijeće, kuglice i ukrasne vrpce. Maštovitosti nije nedostajalo, a sve adventske vijence polaznice su s veseljem ponijele kući gdje će krasiti njihove blagdanske stolove.

“Naša Knjižnica u suradnji s učenicima i profesoricama Poljoprivredno-šumarske škole organizirala je dvije radionice izrade adventskih vijenaca. Prva je uspješno održana jučer, 25. studenog. Na radionici je sudjelovalo 18 polaznika. Druga će se radionica održati sutra u 16:30 sati. Radionice vode profesorice Marina Gadanac, Blaženka Čondić i Vesna Vuković. Svrha radionica je približavanje Knjižnice kao mjesta okupljanja zajednice u kojoj djeluje”, istaknula je ovom prilikom knjižničarka Tija Pažanin.