Na Državnom prvenstvu u powerliftingu u Đurđevcu održanom jučer, dvojica Vinkovčana pokazala su zavidne vještine i ostvarila najbolje rezultate. Tomislav Pope u kategoriji juniori -83kg osvojio je drugo mjesto, dok je Šima Kolarević u kategoriji sub juniori -66kg postao državni prvak za 2018. godinu. Ovi rezultati plod su mukotrpnog rada i truda i zasigurno za divljenje i ponos momcima, njihovim trenerima, ali i gradu.

Koliko je značajna osvojena zlatna medalja mladog Kolarevića govori i činjenica da mu je to bilo prvo natjecanje u ovom sportu. Sportu kojim se počeo baviti rekreativno, a u kojem je sada na tronu Hrvatske. “Prošle godine nisam otišao, no ove godine odlučio sam izaći na natjecanje jer mi je cilj bio oboriti državni rekord u čučnju koji se nije pomaknuo još od 2015. godine. Mjesec dana prije natjecanja sam se počeo pripremati za ovo Državno prvenstvo, a prije toga bio sam stalno u treningu i u teretani jer sam student Kineziološkog fakulteta“, rekao nam je Šima.

U čučnju uspijeva podignuti 120kg, u bench pressu 90 kg, a natjecanje zatvara mrtvim dizanjem od 165kg – čak 100 više od svoje kilaže. “Uvijek može bolje, ali sam zadovoljan ekipom koja me je došla podržati i potaknuti da ostvarim snove. Ovo natjecanje me je motiviralo na rad i upornost kako bi sljedeće godine izašao opet i otvarao natjecanje s državnim rekordima te tako ušao u hrvatski i vinkovački “hall of fame“, dodao je Šima.