27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

James Bay objavio album koji se zove Electric Light

Više od autora

- vl promo-

Engleski glazbenik James Bay, nominiran za Grammy-a i dobitnik BRIT nagrade, predstavlja svoj novi studijski album, naslova Electric Light! Album je od danas dostupan hrvatskim fanovima putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi.

Novi album donosi 14 pjesama, koje je James skladao i pisao u Baltic studiju u Londonu, gdje mu je u radu pomogao dugogodišnji prijatelj i suradnik Jon Green. Za završne elemente u produkciji angažirao je slavnog, višestruko Grammyem nagrađivanog producenta Paula Epwortha (Rihanna, Adele, Florence + The Machine,…).

Već s najavnim singlom „Wild Love“ te kasnije predstavljenim pjesmama „Pink Lemonade“ i „Us“, bilo je jasno kako novi album donosi i nešto drugačiji zvuk Jamesa Baya, od onoga predstavljenog na debi-albumu „Chaos and the Calm“, što je i sam potvrdio: „Znam da se neki od ovih zvukova nisu pojavljivali na mom prvom albumu, no smatram da moja nova glazba pomaže otkriti tko sam. Čim sam primijetio da sam označen kao intiman glazbenik na akustičnoj gitari, shvatio sam da moram pomaknuti granice. Želim to kao dio arsenala, no ne želim da me to definira. Nisam tamo još, ali nadam se da će moja nova glazba za pjevače-tekstopisce napraviti ono što Drake i Chance The Rapper rade za svoj žanr.“

Uz objavu novog albuma, James Bay će se uputiti i na samostalnu i festivalsku turneju, u sklopu koje će fanovima diljem svijeta i uživo predstaviti novo izdanje. Prema zakazanim datumima, turneja započinje 25. svibnja u Londonu te će se u nekoliko etapa odvijati sve do sredine listopada ove godine. Najbliže našim prostorima nastupit će 8. srpnja u Milanu (Unaltrofestival).


Electric Light – popis pjesama:

 1. Intro
 2. Wasted On Each Other
 3. Pink Lemonade
 4. Wild Love
 5. Us
 6. In My Head
 7. Interlude
 8. Just For Tonight
 9. Wanderlust
 10. I Found You
 11. Sugar Drunk High
 12. Stand Up
 13. Fade Out
 14. Slide

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno