Talentirani Britanac već čitavo desetljeće pomiče granice glazbenog stvaralaštva. Tri godine nakon posljednjeg studijskog albuma “The Colour In Anything”, njegovi obožavatelji napokon imaju priliku poslušati iščekivani Assume Form, na kojem zvuči zrelije i iskrenije no ikad. 

Na “Assume Form” našli su se neki od najhvaljenijih izvođača i producenata današnjice – reper Travis Scott (Sicko Mode, Goosebumps, Antidote), mlada pjevačica Rosalía i producent Metro Boomin (Migos, Future, Drake, Kanye West), što jasno potvrđuje koliko je Blake cijenjen kao izvođač. Album je najavljen emotivnim singlom “Don’t Miss It”, koji je posvećen svakodnevnim preprekama koje donose introvertnost i želja za izolacijom.

Glazbenik i na ovom izdanju ostaje dosljedan svojem glazbenom identitetu neprestano plešući na granicama raznolikih žanrova, dok su njegovi tekstovi i dalje odraz promišljanja o mentalnom zdravlju, suvremenom maskulinitetu i težnji za pronalaskom unutarnjeg mira.

Obožavatelji će “Assume Form” uživo moći poslušati na najavljenoj koncertnoj turneji, koja će se u travnju ove godine održati na području Ujedinjenog Kraljevstva.

James Blake rođen je 1988. godine u Londonu, te je od malih nogu pokazivao interes za glazbom. Svoje prvo studijsko izdanje naziva “James Blake” objavio je 2011. godine. Njime se predstavio široj publici i stekao brojne fanove, posebice zahvaljujući pjesmi “Limit To Your Love”. Surađivao je s brojnim popularnim glazbenicima kao što su Kanye West, Bon Iver, Kendrick Lamar i Jay-Z. Ukupno je objavio četiri studijska albuma, te osvojio prestižnu nagradu Mercury, a njegov talent i predanost radu osigurali su mu i nominacije za Grammy-a i BRIT nagradu.

“Assume Form” popis pjesama:

 1. Assume Form
 2. Mile High
 3. Tell Them
 4. Into The Red
 5. Barefoot In The Park
 6. Can’t Believe The Way We Flow
 7. Are You In Love?
 8. Where’s The Catch?
 9. I’ll Come Too
 10. Power On
 11. Don’t Miss It
 12. Lullaby For My Insomniac