10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Jarmina sufinancira javni prijevoz svojim srednjoškolcima

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Općina Jarmina objavila je lijepe vijesti za učenike srednje škole. Naime, i ove će godine, u suradnji sa Županijom, sufinancirati troškove javnog prijevoza i tako barem djelomično olakšati srednjoškolsko razdoblje učenicima i njihovim roditeljima u ionako teškim vremenima.

Kako su priopćili iz Općine, učenici koji su u školskoj godini 2022./2023. upisali i redovito pohađaju srednju školu, ostvaruju pravo na sufinanciranje troškova međumjesnog javnog prijevoza, odnosno troškove prijevoza autobusom.

To znači kako će mjesečnu autobusnu kartu za jedno dijete financirati roditelj u iznosu od 110,00 kuna, a za drugo i više djece troškove prijevozne karte snosit će Općina i Vukovarsko-srijemska županija.


„Molimo roditelje s dvoje ili više djece redovitih polaznika srednje škole da ishode Potvrde u obrazovnoj ustanovi te s istom dođu u zgradu Općine kako bi mogli dobiti odgovarajuću Potvrdu koju prilažu prijevozniku prilikom kupnje prijevozne karte”, obavještavaju iz Općine Jarmina. Posebno napominju i kako pravo na sufinanciranje troškova učeničkog prijevoza ostvaruju i oni učenici koji su upisani kao redovni polaznici srednje škole izvan Vukovarsko srijemske županije i to u iznosu od ukupno 300,00 kuna.

Kako bi ostvarili navedeno pravo potrebno je podnijeti zahtjev za sufinanciranje, priložiti potvrdu o redovom upisu u srednju školu i broj tekućeg računa. Spomenute dokumente je moguće dostaviti osobno, poštom ili putem e-maila na adresu jarmina@jarmina.hr.  svakodnevicu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno