19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Jesenska skupština Hrvatskih udruga karnevalista

Više od autora

- vl promo-

Domaćin ovogodišnje Jesenske skupštine Hrvatskih udruga karnevalista bila je Udruga maškara Črna Sraka – Sračinec, koja je u razdoblju od 26. do 28. listopada, ugostila preko 90 sudionika. Među odazvanima, Općinu Sračinec posjetilo je i 11 članova lokalne udruge Vinkovački karneval. Vinkovački karneval poznat je po organizaciji Vinkovačkog karnevala i Cvjetnog korza, a u posljednje su vrijeme fokusirani na organizaciju karnevala u kojoj najviše sudjeluju djeca vrtićke i školske dobi.

U radnom dijelu iznesen je izvještaj o prošlogodišnjim karnevalima, a najavljen je i domaćin Jesenske skupštine u 2019. godini. Naime, čast će nagodinu pripasti gradu Kutini.

Tijekom vikenda, sudionici Skupštine razgledali su Varaždin, posjetili Muzej grada Varaždina, obišli Općinu Sračinec i Župnu crkvu sv. Mihaela Arkanđela, a ujedno su obišli lokacije s kojih kreće i završava pokladna povorka. U sklopu Skupštine, organiziran je i bal pod maskama u hotelu “Turist”, a za tu su se priliku Vinkovčani kostimirali u povijesne osobe Rima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno