Za svoj projekt na engleskom kojeg je zamislila kao EP, Jessica je uzela ime JESSA te predstavila i svoj autorski rad najavnom pjesmom ‘Pull me closer’, a uz akustičnu verziju singla ‘Stranci od leda’ predstavlja i svoj drugi singl s nadolazaćeg EP-a “Mixed Signals”. Drugi singl It’s over u kojem se Jessica ponovo predstavlja kao autor teksta i glazbe, za čiji se aranžman pobrinuo producent i DJ Luigi Kotlar, nastavlja u tonu ugodnog electric popa u kojem bira spoj nježnog melankoličnog vokala sa stavom, koji su snimljeni pod stručnim vodstvom Silvija Pasarića u SIPA Studiju. Nakon što je dugo radila na svojim autorskim pjesmama, kaže Jessa, konačno je došlo vrijeme da ih podijeli sa svima:

“Moja glazbena knjiga ima pregršt stranica. Glazbeno sam rasla, mijenjala se i sigurna sam da ovdje neću stati. Taj proces evoluira zajedno s mojim odrastanjem i bit će zanimljivo vidjeti gdje nas ovo sve vodi. A nadam se da ćete i vi biti dio moje priče. Do neba zahvaljujem svojoj diskografskoj kući Dallas Records što su tu uz mene i podržavaju moje pustolovine. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim radio postajama u Hrvatskoj i onim u inozemstvu i njihovim glazbenim urednicima kojima se svidjela moja prva pjesma na engleskom jeziku i što je redovito puštaju na svojim valovima. I love you all!”

Glazbu i tekst potpisuje Jessica Atlić McColgan, a aranžman i mixing Luigi Kotlar Alvize. Vokali su snimani u SIPA studiju Silvija Pasarića.

Jessica, 2018. | Foto Josip Ninković | Dallas press