Mjesec dana nakon što su singlom “Deutschland” u punom sjaju najavili svoj povratak, njemački industrial metalci predstavili su još jednu novu pjesmu, koja će se naći na njihovom sedmom studijskom albumu “Rammstein”.

Dok iščekivanje do objave njihovog novog studijskog izdanja sve više raste, Rammstein su objavili novi singl Radio i njemu pripadajući videospot, na kojem je surađivao redatelj Jörn Heitmann. Osim neočekivanog raspleta, spot donosi i priču inspiriranu retro estetikom. U samo tri dana od objave spot je pregledan više od 13 milijuna puta, te je dospio na YouTube listu najgledanijih videa.

Sastav je singlovima “Deutschland” i “Radio” najavio sedmi studijski album “Rammstein”. Riječ je o njihovom prvom albumu u posljednjih deset godina i objave kultnog izdanja “Liebe Ist FÜr Alle Da” (2009.). Novi album producirao je njihov dugogodišnji suradnik Olsen Involtini, a bit će objavljen 17. svibnja. Hrvatskoj publici trenutno su dostupne digitalne prednarudžbe putem Google Playa.

“Tokom snimanja ovog albuma posvećivali smo pažnju nekim stvarima na koje nismo obraćali pozornost na početku naše karijere. Primjerice, često bismo se usredotočili na melodije i harmoniju. Bili smo vrlo motivirani, željeli smo snimiti album koji će biti poseban i isticati se od ostatka naše diskografije.”, rekao je gitarist Richard Kruspe.

Rammstein u svibnju kreću na europsku stadionsku turneju, koja je skoro u potpunosti rasprodana. Ulaznice su dostupne u pretprodaji, a svi se datumi turneje nalaze na službenoj web stranici.