18 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Još jedna ljudska gesta Moto kluba Vinkovci za ljudsku tragediju ukrajinskog naroda

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

„Kada su djeca u pitanju, osjetljivi smo jer smo svi roditelji, kada je ovaj rat u pitanju osjetljivi smo jer većina nas invalidi smo Domovinskoga rata tako da osjetimo sve što ukrajinski narod trenutno osjeća i prolazi”, sažeo je u rečenicu, jedan od brojnih članova Slavko Šebalj, sve što humanitarnim akcijama Moto klub Vinkovci želi poručiti.

Ovom posljednjom „Srcem pun gas za Ukrajinu” okupljaju se danas i sutra kod britanske govornice u središtu Vinkovaca od 9 do 12 sati, donoseći tople prekrivače, čarape, dječju hranu i higijenske potrepštine.

Dečki iz grada, spremni uvijek uskočiti svakom sugrađaninu, pozivaju Vinkovčane da im se svojim paketom dobrote sličnih potrepština pridruže još sutra prijepodne.

„U organizaciji s ukrajinskim veleposlanstvom povezali smo se s Udrugom Dobro dobrim koja će, sukladno potrebama, preusmjeriti prikupljene donacije u smjeru Ukrajine odnosno tamo gdje je najpotrebnije. Sutra smo ovdje, u isto vrijeme na istom mjestu, a najpotrebnija je hrana za djecu, higijenske potrepštine, deke i tople čarape”, poziva predsjednik Moto kluba Vinkovci Ilija Zirdum uz poruku neka naše akcije govore o nama, to je dovoljno.

Andrija Cico Stojanović kaže kako se bajkeri velikog srca vrlo brzo dogovore. Skupe se novci iz vlastitih donacija i obavi kupnja trenutno najpotrebnijega, ovog puta, pelena i dječje hrane, a misao vodilja im je da je djeci najteže u ovom ratu pa je u tom smjeru i osmišljena ova akcija.

„Humanitarna akcija, lijepa ljudska gesta na veliku ljudsku tragediju. Svaki rat je tragedija za čovjeka, posebice ovako okrutni, osvajački pohod protiv samostalnosti i suverenosti jedne države. Ovo je naš mali doprinos najugroženijima, a to su djeca i žene”, kaže Tomislav Zadro koji se danas također pridružio ekipi svog Moto kluba Vinkovci.

 

„Svima su nam još u sjećanju rane devedesete i strahote rata koje smo, na žalost, morali proživjeti. Danas te iste strahote proživljava narod Ukrajine i na nama je da im pomognemo koliko god možemo. Podržimo danas i sutra akciju našeg Moto kluba Vinkovci i pomozimo onima kojima je u ovom trenutku najteže. Zahvaljujući članovima Moto kluba, koji su uvijek tu kada treba pomoći, našim prijateljima u Ukrajinu šaljemo pomoć s vjerom i nadom kako će ovaj rat što prije završiti,” poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je u društvu svoga zamjenika Josipa Romića današnje prijepodne proveo s bajkerima.

Naglasio je da su Vinkovčani uvijek bili spremni pomoći, jednako i danas, uz gradsku upravu koja stoji na raspolaganju za svu moguću pomoć što je vidljivo i kroz ovakve suradnje s uvijek angažiranim udrugama, dodao je.

Svoj angažman, najavljuju vinkovački bajkeri, usmjerit će nadalje k ljudima koji odlaze iz Ukrajine, što smještajem u našoj županiji, što hranom i ostalim potrepštinama, ciljano i ovisno o potrebama.

Osjećaju bojazan da je ovo tek početak. Kao i ostale građane Vinkovaca, previše ih to sve podsjeća na vrijeme od prije trideset godina čime je motivacija i empatija prema ukrajinskom narodu još jača, poručuju, jer svi smo mi to isto prošli i jako dobro razumijemo…

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno